Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Chloorongeluk zwembad: 2 personen onwel

Toegevoegd: 29-07-2016, 15.26 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - Na een ongeval met chloor in het zwembad van Axel zijn vrijdagmiddag twee personen onwel geworden. Ze hadden ademhalingsproblemen.


Het incident vond rond 14.20 uur plaats bij gemeentelijk openluchtbad 't Plaatje aan de Sportlaan. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was in de machinekamer van het buitenbad een slang met chloorbleekloog los geschoten. Hierdoor was er wat vloeistof gelekt.

Er kwam chloordamp vrij en er ontstond een zuurstoftekort. Twee personen hadden last van ademhalingsproblemen en werden daarom met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de slachtoffers werd op een brancard gelegd, de ander kon zelfstandig naar de ambulance toelopen.

De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen en heeft ter plekke de gelekte vloeistof opgeruimd. Er zijn verschillende metingen gedaan en de machinekamer is geventileerd om er zo voor te zorgen dat het zuurstofniveau binnen weer op een voldoende niveau was.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren