Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 96 km

Duinbrand langs Schelpweg Domburg

Toegevoegd: 25-08-2016, 03.00 uur - Update: 25-08-2016, 09.31 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - In het duingebied tussen Westkapelle en Domburg heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed.


De brand woedde in de buurt van de kruising van de Schelpweg (N287) met de Trommelweg. De brand werd rond 00.55 uur opgemerkt vanaf de parkeerplaats bij overgang Noordduin. Er werd opgeschaald en naast twee tankautospuiten kwam ook een watertankwagen ter plekke. De brandweer kon rond 01.30 uur het sein 'brand meester' geven. Kort daarop kon de brandweer alle slangen weer opruimen. Al met al is een stuk duin van zeker 150 vierkante meter beschadigd geraakt.

Verhoogd risico
In Zeeland geldt momenteel code geel van de natuurbrandenmeter. Dat houdt in dat er een verhoogd risico is op natuurbranden maar dat er geen stookverbod geldt. Wel wordt aangeraden extra voorzichtig te zijn met bijvoorbeeld het maken van een kampvuur.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is overigens niet te achterhalen hoe de brand vannacht precies is ontstaan. "Maar vaak ontstaat zo'n brand door menselijk gedrag", aldus een woordvoerder.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TomTom (25-8-2016 om 13:13)
@Vlissinger, klopt dat dit niet op het strand was, maar aan de duinrand, aan de wegkant, overigens is het in de gemeente Veere wel verboden: Afdeling 8 Verbod vuur te stoken,Art 5.34 Verbod afvalstoffen te verbranden buiten inrichtingen of anderszins vuur te stoken APV Gem, Veere 2016. Vlissingse APV,Art 5:38 Verbod vuur te stoken. In Vlissingen is het welliswaar toegestaan maar kan men toch optreden indien dit nodig is. Vooral binnen de bebouwde kom kunnen klachten ontstaan over overlast of hinder door met name terrashaarden en vuurkorven. De laatste zinsnede van het tweede lid biedt dus een handvat om handhavend op te treden.
Vlissinger (25-8-2016 om 12:33)
Tomtom, dit was niet op het strand he, en als je een vuurkorf gebruikt mag het wel.
peter de quaak (25-8-2016 om 09:37)
Gewoon weer een sigarettenpeuk. Wanneer worden ze nu eens wakker en gaan ze net als in Noorwegen weggooien van huisvuil, sigarettenpeuken op de openbare weg eens bestraffen met €900,00 boete. Als ik een scheet laat krijg ik al een prent, maar als je een sigaret weg gooit en de boel staat in de fik krijg je niets.
Tomtom (25-8-2016 om 08:08)
Op het strand is het wel verboden om kampvuren aan te leggen !!!
Cookie-instellingen beheren