Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 68 km

Zwaargewonde bij botsing met trekker

Toegevoegd: 18-09-2016, 02.41 uur - Update: 18-09-2016, 12.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Bij een ernstige aanrijding op de Nieuwe Vlissingseweg is zaterdagavond een 53-jarige man uit Vlissingen zwaargewond geraakt. De automobilist is achterop een trekker gereden.


Het ongeval vond rond 23.20 uur plaats in de richting van Vlissingen naar Middelburg. De man is door nog onbekende oorzaak op de tractor gereden. De trekker schoot hierbij door de middenberm de andere rijbaan op. De personenwagen kwam zwaar beschadigd tot stilstand.

Voorbijgangers hebben direct hulp geboden. De brandweer heeft de man vervolgens uit de auto bevrijd. Naast een ambulance is er een ook traumahelikopter ter plaatse geweest. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De bestuurder van de tractor raakte niet gewond.

In de auto van het slachtoffer zat een hond die na het ongeval is weggelopen. Inmiddels is de hond weer terecht. Door de ravage is de weg in beide richtingen afgesloten geweest voor het verkeer. Zowel de personenwagen als de trekker zijn door bergingsbedrijf Kuzee weggesleept. Nadat het wegdek was gereinigd kon de weg weer worden vrijgegeven.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en doet verder onderzoek.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (18-9-2016 om 17:03)
De tractor mag daar helaas wel rijden, dat hebben onze verkeersdeskundigen bedacht, vaak met het idee om de snelheid naar beneden te brengen. De oude verbodsborden staan er nog, nu met een bord "uitgezonderd traktoren" daaronder. Persoonlijk vind ik belachelijk dat traktoren worden toegelaten op 80+ wegen, en nooit worden onderworpen aan een verplichte keuring o.i.d...
ikke (18-9-2016 om 16:53)
de Nieuwe Vlissingse weg is meer een racebaan 's avonds. Inderdaad wel een verbod op langzaam verkeer maar ik dacht met uitzondering van landbouwvoertuigen. in ieder geval sterkte voor alle betrokkenen.
Vlissinger (18-9-2016 om 15:21)
Voor degene die hier reageren van wat doet die tractor daar op die weg, langzaam verkeer en brommobielen zijn niet toegestaan maar tractoren zijn wel toegestaan, zelfs de grasmaaiers van Oriones rijden op die weg behalve dan om 23:30 dan ben ik ze daar nog niet tegengekomen. En de foto's bekijkende is deze tractor vrij nieuw en heeft deze goeie verlichting en was goed zichtbaar. Was er niet bij en wil ook niet speculeren maar er is wel wat kracht (snelheid) voornodig om zo'n machine doormidden te rijden en naar de andere rijbaan te lanceren.
Lena (18-9-2016 om 15:17)
voor iedereen die geen borden kunnen lezen op de nieuw vlissingseweg: het is geen snelweg maar een 80km weg en er staan ronde borden met een rode rand met een tractor, bromfiets en fiets in MAAR daar onder staat een bord waarop vermeld staat: uitgezonderd tractoren ! ik geef toe is wel wat onduidelijk maar borden lezen is ook een kunst ;-) en waarom de tractor daar rijd heeft toch geen belang ? als hij gewoon zijn verlichting aan heeft mag hij daar net zo goed rijden als de auto en zo te zien heeft de auto geen 80 km per uur gereden want anders rij je een tractor niet van de weg en doormidden !!
bewoner West Souburg (18-9-2016 om 15:10)
De knal hoorde ik bij ons (ca 700 meter van de Nw. Vlissingseweg) dat is niet met 80km per uur gegaan dacht ik zo. Wel nogmaals een pleidooi voor ons gerespecteerde agenten korps om daar en dan voornamelijk na 22 uur nog eens een tijdje op snelheid te gaan controleren. Dan pak je grotere overtreders (lees boven de 120) dan overdag (lees tussen de 85 en 100) terwijl er maar 80 is toegestaan. En ja er is een verbod voor tractors dacht ik ook zo.
Jca (18-9-2016 om 14:12)
Hoogste tijd dat de snelheid op deze weg omlaag gaat. De tractors op de ventweg? Wat denk je dat er dan gebeurt, met alle fietser die daar rijden. Dus snelheid omlaag en handhaven.
Cookie-instellingen beheren