Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Middelburg volgende week decor rampenoefening

Toegevoegd: 08-10-2016, 22.20 uur
Redders in actie bij een vorige oefening.
Redders in actie bij een vorige oefening.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het gebied rondom de Middelburgse haven is volgende week zaterdag (15 oktober) het decor van een grootschalige rampenoefening van verschillende Zeeuwse reddingsbrigades.

Vanaf 10.00 uur worden verschillende incidenten nagebootst waarbij ook diverse 'slachtoffers' te zien zullen zijn. 's Ochtends staan kleinschalige incidenten op het programma. 's Middags start rond 13.30 uur een grote eindoefening. Hierbij zullen de deelnemende redders goed moeten samenwerken. Er zal zeker ook een beroep worden gedaan op het improvisatievermogen van de hulpverleners.

De oefening wordt is de eerste grote oefening die wordt georganiseerd door de Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) Zeeland, het samenwerkingsverband van de Zeeuwse brigades. De oefening zelf is opgezet door de Middelburgse Van Dixhoornbrigade. Aan de oefening van zaterdag doen de brigades van Domburg, Goes, Middelburg, Oostburg, Terneuzen en Zierikzee mee. In totaal zullen zeven reddingsboten het water op gaan.

Publiek is welkom maar wordt wel verzocht rekening gepaste afstand te bewaren zodat de oefeningen ongehinderd kunnen plaatsvinden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger bongers (9-10-2016 om 13:14)
chapeau, petje af voor de dames en heren van de reddingsbrigades,zij verzetten knap werk en dit mag best wel eens vermeld worden .