Weerbericht:
In de westelijke helft plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 54 km

Trio hangt nog steeds grote vordering boven het hoofd

Toegevoegd: 17-10-2016, 16.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Drie Middelburgers, de 54-jarige, zijn 52-jarige zus S. K. en zijn 47-jarige zwager E. van A. zullen nog geruime tijd moeten wachten eer de rechtbank heeft bepaald hoeveel - en of - ze het geld dat ze met criminele activiteiten zouden hebben verdiend in de staatskas moeten storten.


Justitie kwam de drie op het spoor tijdens een 'rondje zoekend rondkijken'. Medio 2007 was er een melding geweest dat Van A. een hennepkwekerij zou hebben en een half jaar later werd eens gekeken of dat ook inderdaad zo was. Tijdens een doorzoeking kwamen ook de adressen van kwekerijen met 510 planten (Borssele) en 440 planten (Middelburg) boven water.

In 2009 werd het trio daarvoor door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot taakstraffen voor de hennepkweek en er volgde vrijspraak voor deelname aan een criminele organisatie. Toen werd ook al de ontnemingvordering ingediend, maar werd er gewacht omdat er hoger beroep was ingesteld. Drie jaar later wees het Hof in Den Bosch arrest. Er volgen enkele vrijspraken voor de kweek, maar weer wél veroordelingen voor de deelname aan een criminele organisatie.

Omdat er toen cassatie volgde moest er wéér worden gewacht met de ontnemingvordering. Inmiddels zijn alle processen achter de rug en kan er worden afgerekend. Vooralsnog gaat justitie uit van de oorspronkelijke bedragen: J. K. 741.438 euro en Van A. met S. K. elk een bedrag van 282.243 euro.

Begin februari wordt bekend om welke bedragen het gaat en stelt de rechtbank (mogelijk) enkele weken daarna de definitieve bedragen vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frans (17-10-2016 om 21:03)
wees gerust zij draaien net zo lang tot ze er van tussen komen zij betalen nooit
jan (17-10-2016 om 17:29)
't Zijn geen misselijke bedragen, voor niet alle daagse zakelijke bezigheden. Maar nu volhouden en inderdaad zoveel alles ontnemen en volhouden ! Dus: geen pardon in/van welke vorm dan ook !
Cookie-instellingen beheren