Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Gevonden lichaam is van vermiste duiker

Toegevoegd: 09-11-2016, 15.13 uur
De zoekactie zondag naar de vermiste duiker.
De zoekactie zondag naar de vermiste duiker.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

BROUWERSHAVEN - Het lichaam dat is gevonden in het Grevelingenmeer is van een man van 69 uit Zaandam. Het gaat om de duiker die sinds zondag werd vermist.


De duiker raakte afgelopen zondag in de problemen tijdens een duik in het Grevelingenmeer. Hij was samen met twee andere duikers aan de Nieuwe Kerkweg het water ingegaan en kwam niet meer terug. Rond het middaguur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Politie, brandweer, ambulancedienst, KNRM en Kustwacht zochten tevergeefs naar de duiker.

Bij de zoek- en bergingsactie die daarna werd georganiseerd werkte het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie nauw samen met marineduikers van de Defensie Duikgroep en maakte gebruik van moderne zoekmiddelen. Het slachtoffer lag op dertig meter diepte. Om die reden werden er gespecialiseerde duikers van de Marine ingezet.

Het stoffelijk overschot werd gevonden op circa 40 meter van de plek waar hij het laatst gezien was. Onderzoek door de politie moet verder uitwijzen wat er exact gebeurd is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (10-11-2016 om 09:16)
Inderdaad heel veel sterkte voor de nabestaande! bah... Ze zouden het buddy systeem eigenlijk moeten verplichten :(
Marleen (10-11-2016 om 00:10)
Gelukkig dat hij gevonden is , heel veel sterkte voor de nabestaanden !!!
Mw Pleite (9-11-2016 om 15:31)
was te verwachten dat het aangetroffen lijk van de vermiste duiker was
Cookie-instellingen beheren