Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil ruim 1,3 miljoen naar staatskas

Toegevoegd: 15-11-2016, 16.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een bedrag van op de kop af 1.357.500 euro. Dat zou de 43-jarige Middelburger R. D. met de smokkel van cocaïne hebben verdiend. Crimineel geld en dus zou hem dat volgens het Openbaar Ministerie (OM) moeten worden ontnomen om in de kas van justitie te worden gestort.


D. kwam bij justitie in beeld toen een sjorder in de haven van Vlissingen - Van L. uit Kapelle - voor D. pakjes cocaïne uit een schip uit Equador ophaalde. Van L. kreeg daarvoor riant betaald. In 2010 werd hij voor het bezit van een pakje met bijna elf kilo zuivere cocaïne veroordeeld tot vier jaar cel.

Volgens de verklaringen van Van L. was D. betrokken geweest bij zeker vier transporten. D. werd in 2014 door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel. Het Hof in Den Bosch maakte daar vier jaar van. In 2001 werd D. ook al veroordeeld voor drugsdelicten. Toen kreeg hij in hoger beroep voor het ronselen van drugskoeriers  zeven jaar cel opgelegd.

De rechtbank beslist volgend jaar (datum nog onbekend) hoeveel D. precies moet gaan betalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (17-11-2016 om 08:46)
Laat de overheid dan ook eens een keer daadkrachtig optreden en dit tot de laatste Euro terugvorderen ipv verzachtende omstandigheden, aftrek, arme jongen, slechte jeugd enz enz.
van Bastogne (16-11-2016 om 09:58)
Men kan zich ook afvragen welk vlissings havenbedrijf veroordeelde drussmokkelaars aanneemt ? Het riekt toch gewoon naar een veel dieper kartel als u het mij vraagt. Of is dit hoe wij in NL de enorme drugscriminaliteit aanpakken ? door de kat op het spek te binden ? Dit bewuste bedrijf moet maar eens stevig doorgelicht worden.
wim (16-11-2016 om 07:28)
Kijk dat zijn nu nog eens bedragen die welkom zijn 1,3 miljoen naar de staatskas door smokkelen van heroïne maar hoe bestaat het dat er zoveel jaren voor nodig zijn geweest om die lui te pakken
frans (15-11-2016 om 23:36)
een mooi verhaal maar daar komt geen cent van binnen omdat die gasten zo handig zijn om dat te onflopen
Q (15-11-2016 om 22:33)
Dus dat is gewoon in georganiseerd verband diefstal plegen en daarna witwassen van gestolen crimineel drugsgeld.
peter (15-11-2016 om 16:44)
Dus handelen in cocaïne mag zolang je de omzet en winst maar afdraagt aan de overheid. Eigenlijk ben je dan een soort ambtenaar. Nadien mag je een paar jaar uitrusten op kosten van diezelfde overheid. En in 2001 werkte hij ook al voor de overheid. Maar kan de man of vrouw dat wel betalen? Zo niet levenslang laten zitten en flink laten werken. Dat is denk ik de beste straf.
Cookie-instellingen beheren