Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Fikse boete voor kapitein met slok op

Toegevoegd: 28-11-2016, 12.29 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft zondag op de Westerschelde bij Terneuzen een 36-jarige kapitein uit de Filipijnen aangehouden omdat deze te veel alcohol had genuttigd.


De kapitein voer met een bulkcarrier richting Gent. De aanwezige loods waarschuwde de politie omdat hij vermoedde dat de kapitein te veel had gedronken. De politie ging aan boord en liet de man blazen. Dit leverde een 'F' op dus het vermoeden van de loods werd bevestigd.

Hierop werd de kapitein aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een definitieve uitslag van 560 ug/l oftewel 1,3 promille. Dat is bijna drie keer de waarde die wettelijk is toegestaan. De Filipijn verklaarde tegenover de agenten dat het zijn eerste reis als kapitein was en dat hij enkele glazen rode wijn had gedronken tegen de stress.

In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) kreeg de man een schikkingsvoorstel van 800 euro aangeboden. De kapitein ging akkoord en betaalde direct.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (29-11-2016 om 07:34)
Wat is die man gelukkig geweest om met 800 euro er af te komen als dronken kapitein op een schip, ik denk dat dit een fooitje is geweest voor zijn dronken schap het had beter geweest om een dag niet te laten gaan wat meer zou gaan kosten voor zijn baas
een vrouw (28-11-2016 om 19:35)
800 euro boete ?? en dan weer verder varen echt belachelijk hoor omdat hij voor stress win dronk is geen excuus met auto word je rijbewijs ingenomen.en hij mag zo verder varen ongelofelijk.
Cerebrus (28-11-2016 om 14:10)
Die boot 2 weken aan de ketting leggen, dan leert hij het wel af.
Cookie-instellingen beheren