Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Anti-tankmijn tot ontploffing gebracht Westkapelle

Toegevoegd: 01-12-2016, 11.47 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Op het strand bij Westkapelle is donderdagochtend een anti-tankmijn gecontroleerd tot ontploffing gebracht.


Het Duitse explosief uit de Tweede Wereldoorlog was gevonden in de achtertuin van een woning aan 't Hout in Westkapelle. Dat gebeurde nadat ter plaatse een zogeheten niet gesprongen explosievenonderzoek was uitgevoerd. In de tuin zijn namelijk al eerder anti-tankmijnen aangetroffen. In 2014 werden ook al twee aangetroffen mijnen tot ontploffing gebracht.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam vanochtend ter plekke om de nu gevonden mijn te onderzoeken. Nadat deze was opgegraven werd besloten de mijn naar het strand bij de Zuiderhoofdweg te vervoeren. Hier werd de mijn even voor half twaalf gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren