Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man drinkt bijna 10 keer te veel en rijdt tuin in

Toegevoegd: 14-01-2017, 10.47 uur
Door: Roland de Jong

KLOOSTERZANDE - Een dronken man is vannacht de tuin van een woning aan het Poolsplein in Kloosterzande ingereden. Hij probeerde er vandoor te gaan maar een bewoner belette hem weg te rijden. Na een blaastest bleek dat de man bijna 10 keer te veel had gedronken.

Het ongeluk vond rond 02.20 uur plaats. De automobilist, een 20-jarige inwoner van Koewacht, bleek eerst tegen een houten paal te zijn gereden waarna hij dwars door een heg was gevlogen. Vervolgens reed hij door een gemeentelijk plantsoen en een tweede heg om uiteindelijk tot stilstand te komen op de erfafscheiding tussen twee woningen aan het Poolsplein.

De auto van de man raakte zwaar beschadigd. De bestuurder had geen verwondingen maar bleek zogezegd wel te veel alcohol gedronken te hebben. De man blies 850 Ug/l terwijl voor hem 88 Ug/l de limiet was. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen en rond 04.30 uur werd de man weer in vrijheid gesteld. De Officier van Justitie gaat bepalen of hij zijn rijbewijs terug krijgt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. Wisse (15-1-2017 om 09:47)
De prijs voor economisch belang van de verkoop van alcoholhoudende drank wordt duur betaald Daar zit het pijnpunt; in het geld van de opbrengst voor de dealers (winkeliers) en de baas van de grootmafia (roverheid). Lekker stemmen op een partij die economisch belang voorstaat i.p.v. moraliteit. We houden het zelf in stand dus; niet klagen maar dragen en anders iets wijzer kiezen/stemmen.
Jose (14-1-2017 om 20:25)
Twintig jaar, nog maar kort je rijbewijs en dan met zo veel drank in je lijf in je auto stappen. Dan hecht je niet zo veel waarde aan je rijbewijs en wat nog erger is ook niet aan je medemens. Nu is het goed afgelopen. Hij had zomaar iemand ernstig kunnen verwonden of zelfs dood kunnen rijden. Ook 's nachts zijn er mensen op straat. Het gekke vind ik dat deze jongeman na twee uur en tien minuten het politiebureau mag verlaten. Die is toch nog zo zat als een torretje?
Waldorf (14-1-2017 om 20:14)
@Wee.Wie dat zijn? Dat zijn mensen die onderhand, en u blijkbaar nog steeds niet, snappen dat een fikse boete en de schade betalen niet helpt bij dit soort compleet onverantwoord gedrag van een knul van 20, het zou niet de eerste knul (toevallig ook uit Koewacht) zijn die straal bezopen iemand 'om zeep helpt'. Bent u vast vergeten, de doodgereden Vlaamse vader en leraar na Vestrock met drank als oorzaak. Voorts is de rest van uw plempsel van een simplistische domheid dat ik daar verder geen woorden aan vuil zal maken.
Kees Tramper (14-1-2017 om 18:02)
Als je 10 keer 0,5 promile dus 5 promile drinkt is dat meer dan 24 pilsjes of een aantal flessen sterke drank. Dan mag je nooit meer de weg op lijkt me en alle schade laten betalen. Gevangenisstraf voor het in gevaar brengen van mensenlevens is ook wel op zijn plaats. 10 jaar
Toon (14-1-2017 om 17:57)
Dergelijke lieden zijn onverbeterlijk. Dus meteen maar voor hele lange tijd ridder te voet maken en later, na een test en rijlessen, mogelijk nog eens een 2e kans. Maar dat gaat allemaal niet gebeuren. Wat ik voor stel is mogelijk als een kind/kleinkind van een rechter of kamerlid/minster wordt doodgereden. Dan gaat het wel. TRIEST!
Wee (14-1-2017 om 16:48)
De man was dronken en is zat helemaal fout. IK zou zeggen schade betalen en een fikse boete. Al die mensen die torenhoge straffen verzinnen wie zijn dat? Als ik op de autoweg rijdt, dan komen velen mij voorbij met enorme snelheid, in een klein blikken doosje. Vaak vraag ik mij af: Wie bent u? Wat is dan wel uw missie? Kunt u wel stoppen binnen de afstand die vrij en te overzien is en hoe bekwaam bent u?