Weerbericht:
Vrij koel en van tijd tot tijd enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote woningbrand Moolhoekstraat Kapelle

Toegevoegd: 22-01-2017, 13.03 uur - Update: 22-01-2017, 15.16 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In een tussenwoning aan de Moolhoekstraat in Kapelle is zondagmiddag een grote uitslaande brand uitgebroken. Eén bewoner is gewond geraakt, enkele huisdieren worden vermist.


De brand is rond 12.45 uur ontdekt. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is uitvoorzorg opgeschaald naar grote brand en vormde de brand een bedreiging voor de woningen links en rechts van het pand. Er was niemand meer binnen in de woning. Er is een ambulance ter plaatse geweest omdat de bewoner rook had ingeademd en enkele brandwonden had opgelopen.

Rond 13.10 uur kon een aanwezige hond en een kat worden gered. Enkele andere huisdieren worden nog vermist. Het zou gaan om meerdere katten. De dierenambulance is hiervoor ter plaatse gekomen.

Er zijn drie tankautospuiten en een ladderwagen ingezet. Om 13.35 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd duren. Stichting Salvage is opgeroepen ter ondersteuning van de bewoner bij de afhandeling van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad (23-1-2017 om 07:27)
Tegenwoordig vaak brand bij huizen met zonnepanelen, puur toeval? Sterkte voor de bewoners...
Dan (22-1-2017 om 20:29)
Heel veel sterkte voor de Bewoners en de huisdieren!
t Is vreselijk (22-1-2017 om 17:24)
Bah, was is brand toch altijd iets engs en wat gaat het altijd snel. Gelukkig is het niet s nachts ontstaan...
N.L (22-1-2017 om 15:59)
Vreselijk, heel veel sterkte voor de bewoners en hun beestjes..
kees (22-1-2017 om 14:08)
Vreeselijk dat zo midden in de winter je woning totaal uitbrand. Je bent dan alles kwijt en moet tijdelijk met je gezin en katten en hond een paar maanden naar een hotel. Veel sterkte voor de bewoners en ook de buren die veel schade hebben.
Cookie-instellingen beheren