Fietser gewond na botsing in Heinkenszand

Toegevoegd: 05-02-2017, 13.37 uur

Door: Manfred Berrevoets

HEINKENSZAND - Een 62-jarige fietser uit Heinkenszand is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij in botsing is gekomen met een personenauto.

Het ongeval vond rond 18.10 uur plaats op de Dorpsstraat ter hoogte van de Eendvogelstraat. Een 18-jarige automobiliste uit Breda reed over de Stenevate uit de richting van het Gemeentehuis. Op de kruising met de Dorpsstraat stopte de vrouw omdat ze geen overzicht had over de kruising.

Op dat moment kwam de 62-jarige fietser uit de Dorpsstraat en botste tegen de auto. De man kwam door de aanrijding ten val en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was de fietser onder invloed van alcohol.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dick (7-2-2017 om 13:53)
Het verhaal klopt niet helemaal. De fietser kwam vanuit de Dorpsstraat (richting voetbalvelden) en sloeg linksaf, maar sneed hierbij de bocht af. De bestuurder (oudere man) van de auto stak net de kruising over en had de fietser niet gezien. Hij raakte hem aan de linker voorzijde van zijn auto en daardoor kwam de fietser ten val. De vrouw van 18 jaar stond voor de kruising te wachten en zag het ongeluk gebeuren. Zij is dus getuige maar niet betrokken bij het ongeluk.
Toon (6-2-2017 om 14:59)
Het is inderdaad een zeer onoverzichtelijke kruising. Overigens heeft het ongeval niets te maken met verkeer van rechts. De fietser (in dit geval onder invloed) reed tegen een stilstaande auto aan en dan ben je altijd schuldig aan de aanrijding, ongeacht van welke richting je ook komt. Het verstandig van die bestuurster om even te stoppen daar.
Bertus (5-2-2017 om 15:01)
Onder invloed of niet, begrijp dat hij van rechts kwam. Oké, alcohol hoort niet in het verkeer, dat niet! Die kruising is ook heel onoverzichtelijk! Vanuit de stenevate zie je amper wat er daar van rechts komt. En zo af en toe lijkt het daar of je er 50 mag van alle kanten af (gehele gebied is 30 km zone) en links voorrang heeft. U begrijpt vast wat ik bedoel.