Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpverleners ontfermen zich over 'verzamelaar'

Toegevoegd: 09-03-2017, 14.59 uur
De situatie in de gang van de woning.
De situatie in de gang van de woning.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Diverse instanties hebben zich ontfermd over een Vlissinger die in zijn woning een immense hoop spullen had opgeslagen. De politie heeft een foto van de situatie op Facebook geplaatst.


Volgens de politie maakte men zich zorgen over de leefomstandigheden van de bewoner en trokken de gemeente Vlissingen, woningcorporatie L'Escaut, welzijnsorganisatie Reach out and touch (ROAT), Bemoeizorg, de brandweer en de politie daarom vandaag samen op om actie te ondernemen.

De bewoner deed echter niet open en daarom werd het slot uit diens voordeur gehaald. “Wat men in de woning aantrof was volgens de collega's redelijk bizar. Op de foto is te zien hoe de gang eruit zag. De andere vertrekken waren nog slechter begaanbaar”, zo schrijft de politie.

Uiteindelijk is de bewoner met de hulpverlening meegegaan. De woning zal vandaag nog opgeruimd worden. Het is nog niet duidelijk of de bewoner na de schoonmaak terug zal keren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sinke (10-3-2017 om 10:38)
ik heb het ook al eens tegen zijn broer verteld,dezeman die bij ons in de flat woont is ook doofstom,je moeten ook in zijn schuurtje kijken dat staat ook helemaal vol.
Olivier (10-3-2017 om 10:34)
@ Ad, zo zie je maar dat die extreem rechtse VVD praatjes dat de familie en bekenden dan maar moeten helpen gewoon kwatsch zijn en dat het in de werkelijkheid helemaal niet werkt maar gewoon het verstoten van de zorg is. Cremation of care heet dat op het web, google maar. Of deze man heeft geen VVD familie of kennissen en er wonen geen VVD'ers op dat dorp. de VVD was er i.i.g. NIET. Die houden zich angstvallig aan hun eigen (vanzelfsprekend het bovenste) deel van de maatschappij. Verontwaardigde reacties van "waarom helpt dan niemand" snap ik niet, want we stemmen er straks toch gewoon weer voor volgens de peilingen ? En wat hielpen die verontwaardigde vragenstellers zelf dan ? Ook niets ? Waar kon deze man terecht ? Blijkbaar nergens.
Annelies (10-3-2017 om 01:31)
Wat verschrikkelijk onbeschoft om die foto's op facebook en deze site te plaatsen. Het zijn foto's van iemands privé. Daar kunnen wij het allemaal niet mee eens zijn, maar ze openbaar plaatsen? Vernederend en ik kan niet anders dat het echt bijzonder triest vinden.
SP (9-3-2017 om 18:06)
Allemaal staan ze in de rij, maar ik denk eerder dat dit soort instanties zelf niet zo laagdrempelig zijn of niet te vinden, terwijl het mij lijkt dat dit soort mensen wellicht uit schaamte, verwarring of gewoon niet meer weten waar te beginnen (begrijpelijk) al niet zo snel aan een bel trekken of getrokken zouden hebben anders komt het toch niet zo ver ? Ik vind het gewoon jammer dat men vaak als mosterd na de maaltijd komt, maar dan net doet of er zoveel sociale en maatschappelijke hulp zou zijn voor mensen die het nodig hebben.
p (9-3-2017 om 18:06)
Bemoeizorg??????,Wat is dat voor zorg dan??
Yvonne (9-3-2017 om 17:17)
Gelukkig heeft deze persoon nu hulp gekregen. Ik heb de gemeente Vlissingen ook al een keer gewezen op iemand in oost souburg die die hulp nodig heeft,helaas nog steeds niets gebeurd.....
Cookie-instellingen beheren