Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen tot 4 jaar voor drugslab Koewacht

Toegevoegd: 20-03-2017, 14.26 uur
Het drugslab werd aangetroffen in juni 2013.
Het drugslab werd aangetroffen in juni 2013.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BREDA - Vijf Brabantse en Zuid-Hollandse mannen zijn vandaag veroordeeld tot gevangenis-straffen tot 4 jaar voor hun betrokkenheid bij een professioneel drugslaboratorium in Koewacht.


Het strafrechtelijk onderzoek kwam in 2012 op gang na een melding dat één van de verdachten zich bezig zou houden met drugshandel. Begin 2013 werd afluisterapparatuur geplaatst in de auto van de 51-jarige hoofdverdachte. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar een loods in Koewacht.

In de loods werden op 11 juni 2013 een zeer professioneel amfetaminelab, chemicaliën en drugsafval aangetroffen. Het laboratorium bleek het grootste dat ooit in Zeeland is opgerold. Omdat uit het dossier niet te herleiden is wat de precieze rolverdeling in het drugslab is geweest, gaat de rechtbank uit van gelijke betrokkenheid van alle mannelijke verdachten.

Drie verdachten krijgen 3,5 jaar gevangenisstraf opgelegd. Eén verdachte krijgt een celstraf van 4 jaar, omdat hij ook veroordeeld wordt voor onder andere verboden wapenbezit. De vijfde verdachte krijgt een gevangenisstraf van 34 maanden, omdat hij in tegenstelling tot de andere verdachten niet eerder voor drugsfeiten veroordeeld is. Een zesde vrouwelijke verdachte is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De officier van justitie had celstraffen tot 5 jaar geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (21-3-2017 om 14:00)
Keihard aanpakken die criminelen. Dat ze drugs produceren is nog niet eens zo erg maar het afval dumpen ze gewoon overal neer en ze vergiftigen de natuur ermee.
Cookie-instellingen beheren