Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Dampen vrijgekomen op schip Westerschelde

Toegevoegd: 25-03-2017, 20.09 uur - Update: 25-03-2017, 22.18 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De brandweer is zaterdagavond ingezet nadat op de Westerschelde dampen vrij waren gekomen vanaf een tanker.


De Veiligheidsregio Zeeland werd rond 18.00 uur ingeseind over de situatie. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio kwamen de dampen vrij tijdens het zogeheten uitwassen aan boord van de BOW Hector, een onder Filipijnse vlag varend schip van 174 meter land en bijna 28 meter breed. Met uitwassen wordt het verwijderen van ladingsrestanten met stoom of water bedoeld.

Rijkswaterstaat heeft bij de Poseidonsteiger in Vlissingen de Maritime Incident Response Group (MIRG) van de brandweer aan boord genomen. Dit team is gespecialiseerd in incidenten aan boord van schepen en werd ingeschakeld om uit te zoeken welke stoffen er precies waren vrijgekomen.

Een uur na de oproep van de MIRG vertrok vanuit Vlissingen het vaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat met aan boord de brandweerlieden. Ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ging mee aan boord. De tanker lag tussen Zoutelande en Nieuwvliet. Rond 19.55 uur meldde de Veiligheidsregio dat tot dan toe geen stoffen waren gemeten die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Ook nadat aanvullende metingen waren gedaan bleek rond 20.30 uur dat er definitief geen stoffen konden worden gemeten die schadelijk zijn voor de gezondheid. De brandweer heeft hierop het incident aan boord afgerond.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren