Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Aanvaring tussen schepen Westerschelde

Toegevoegd: 04-04-2017, 16.19 uur - Update: 04-04-2017, 19.49 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Op de Westerschelde zijn vanmiddag twee schepen met elkaar in botsing gekomen. De politie is een onderzoek gestart.


De aanvaring vond rond 12.10 uur plaats in het hoofdvaarwater tussen Breskens en Vlissingen. Het Deense vrachtschip Dan Fighter (64 meter lang, 10 meter breed) botste tegen de achterzijde van de Maersk Genoa, een bijna 337 meter lang en 48 meter breed containerschip.

Aan de achterzijde van het containerschip ontstond boven de waterlijn een scheur. Over de schade aan het Deense schip is niets bekend. Er was geen sprake van een lekkage en er vielen ook geen containers overboord.

De beide schepen zijn na de botsing omgedraaid in afwachting van de komst van Rijkswaterstaat en de politie. Het onderzoek naar de oorzaak van de aanvaring loopt nog.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren