Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Man rijdt 59 kilometer per uur te hard op A58

Toegevoegd: 05-04-2017, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De politie heeft dinsdag op de A58 ter hoogte van Arnemuiden het rijbewijs van een 44-jarige man uit Kruiningen ingevorderd omdat deze wel erg veel te hard had gereden.


De man reed met hoge snelheid een onopvallende politieauto voorbij. Dat had hij beter niet kunnen doen want de agenten startten een snelheidsmeting en zetten de achtervolging in. De man reed gemiddeld 195 kilometer per uur terwijl maximaal 120 kilometer per uur is toegestaan.

De bestuurder kon worden staandegehouden op de Schroeweg in Middelburg. "Vanwege een wettelijk bepaalde correctie ging er nog 16 kilometer van de gemeten snelheid af, dus er bleef nog 179 kilometer per uur over. Uiteraard is dat nog steeds veel te hard en daarom heeft de automobilist zijn rijbewijs direct moeten inleveren bij de agenten", zo legt de politie uit.

Het rijbewijs van de man wordt overgedragen aan de Officier van Justitie. Die bepaalt wat er verder mee gaat gebeuren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RiskyWhisky (6-4-2017 om 07:53)
@Hardrijder ook met 190 kan je een klapband krijgen, met alle gevolgen van dien. Verstand gebruiken op de weg en je niet in onnodig gevaar begeven.
AntiGSM (5-4-2017 om 21:39)
@sonja; natuurlijk is dit veel te hard maar reageert u ook zo als er iemand met z'n smartphone bezig is? Deze snelheid op een bijna lege weg hoeft niet per definitie gevaarlijk te zijn, zo is bijvoorbeeld 30 km te hard levensgevaarlijk in de bebouwde kom! Maar ook dat zien we hele dagen; jonge moedertjes met kids op de achterbank door de woonwijken knallen met de smartphone in de hand want de kinderen moeten op tijd naar school!! Deze vind ik dus gevaarlijker dan dat iemand goed oplettend op een snelweg zo veel te hard rijdt. En zeg nou eerlijk: in Duitsland wordt al jaren zo hard gereden op vele snelwegen en ik voel mij daar best veilig als iedereen maar fatsoenlijk richting aangeeft en anticipeert.
broertjedoodaanhardrijders (5-4-2017 om 21:13)
@Hardrijder. Uw alias zegt al genoeg. 'Fatsoenlijk hard rijden' heb je niet te doen omdat de andere weggebruikers daar nu eenmaal niet op berekend zijn. Als u met 170 km/u op een andere auto botst die 120 km/u rijdt, al is dat in dezelfde rijrichting, is het leed niet te overzien. De snelheidslimiet geldt voor iedereen dus ook voor mensen die graag harder willen. Speed kills.
Tonnie (5-4-2017 om 17:04)
Nee, Hardrijder, onze wegen zijn geen racecircuit, het is ALTIJD onveilig met zulke snelheden te rijden. Hopen mensen overschatten wat ze kunnen, wees jij maar voorzichtig.
Moeder (5-4-2017 om 16:23)
Inderdaad Tim, dat snap ik ook niet. 16 lijkt me ook wel heel veel, voor correctie. Verder: goed dat zulke gekken gelijk worden aangepakt. Hardrijder: je kunt zelf wel eea in de hand hebben, maar iemand anders verwacht niet dat iemand zo hard rijdt, schat dus verkeerd in, gaat inhalen en de hardrijder kan in de ankers.. als dat dan nog lukt. Het is hier over het algemeen gewoon te druk voor zoveel te hard, het is niet voor niets verboden! Als het fout gaat, gaat het meestal ook heel goed fout, met doden tot gevolg. Zoveel te hard is ALTIJD onfatsoenlijk...
Tim (5-4-2017 om 14:23)
Waarom eigenlijk die ( in dit geval ) 16 Km aftrek, die meetapparatuur in de politie auto 's zijn toch geijkt?
Cookie-instellingen beheren