Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Inval Souburg onderdeel van drugsonderzoek

Toegevoegd: 23-05-2017, 19.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De inval vanmorgen door een arrestatieteam in een woning in Oost-Souburg had te maken met een grootschalig onderzoek naar cocaïnesmokkel vanuit Zuid-Amerika naar Nederland en België. Volgens het Openbaar Ministerie in België zijn op 31 adressen invallen gedaan en zijn er 17 verdachten opgepakt.

Politie en justitie van zowel Nederland als België werkten bij deze actie samen. Sinds het najaar van 2014 is er een grootschalig onderzoek gedaan naar de drugssmokkel. Het onderzoek richt zich op verscheidene criminele organisaties die zich op continue en grootschalige wijze zouden hebben bezig gehouden met het organiseren van internationale cocaïnesmokkel vanuit Zuid-Amerika (Brazilië, Colombia of Ecuador).

De geplande drugstransporten hadden België en Nederland als bestemming. De invoer van de verdovende middelen verliep via de Noordzee en in containers via de havens van Antwerpen en Rotterdam. De verdovende middelen zaten verstopt onder dekladingen, zoals dozen met bananen.

Bij de 31 invallen zijn vanochtend dertien verdachten in Nederland gearresteerd en vier in België. Ze zijn tussen de 30 en 61 jaar oud. Het OM in België gaat van 11 verdachten vragen om die uit te leveren aan de Belgische autoriteiten.

Bij huiszoekingen is 200.000 euro aan cash geld in diverse valuta gevonden. Net als drie kilo cocaïne, 26 kilo MDMA, een actieve cannabisplantage en een vuurwapen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750