Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Achttien aanhoudingen pinksterweekend Renesse

Toegevoegd: 05-06-2017, 15.22 uur
De politie in Renesse.
De politie in Renesse.
© Foto: Facebook / Politieteam Oosterscheldebekken
Door: Manfred Berrevoets

RENESSE - Tijdens het pinksterweekend in Renesse zijn in het totaal achttien mensen aangehouden. De politie is tevreden over het verloop van het weekend.


De Nederlandse agenten werkten samen met Duitse collega's van de Polizei NRW Krefeld. De politie trad verscheidene keren op voor mensen die een slok te veel op hadden. Er werden drie mensen nagekeken in een ambulance, één persoon is naar het ziekenhuis gebracht vanwege oververhitting.

De achttien aangehouden personen werden vooral aangehouden voor het vechten op straat, het niet voldoen aan vorderingen van agenten, het niet kunnen of willen tonen van een identiteitsbewijs of baldadigheid. Eén persoon is naar cellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht vanwege een ernstige mishandeling. De andere aangehouden mensen zijn dezelfde avonden nog in vrijheid gesteld.

De politie hanteert een ‘zero tolerance beleid’ in Renesse. Handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland en de politie hebben bijna honderd bekeuringen uitgedeeld voor zaken als wildplassen, fietsen zonder licht, afval op straat gooien, zich op verboden grond bevinden en alcohol nuttigen op straat. Al met al spreekt de politie van een geslaagd en gezellig weekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (6-6-2017 om 17:54)
Fijn dat het een geslaagd pinksterweekend was! Politie en horeca bedankt! 18 aanhoudingen lijkt misschien veel, maar op een paar duizend feestgangers valt het wel weer mee. Ook bijna geen zware vergrijpen en mooi weer. Top!
@W. Kruit (6-6-2017 om 15:18)
Gezien de duizenden bezoekers, drank, drugs etc, valt dit denk ik wel mee.
W. Kruit (6-6-2017 om 13:41)
Achttien mensen aangehouden voor vechten, baldadigheid etc, etc. Goh, wat een geslaagd en gezellig weekend??!!
Jose (5-6-2017 om 23:11)
Wauw, wat was het weer gezellig.
Cookie-instellingen beheren