Weerbericht:
Regen, later buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Schipper met pech trekt aandacht flatbewoners

Toegevoegd: 21-06-2017, 23.55 uur
De KNRM heeft het jacht naar Vlissingen gesleept. De KNRM heeft het jacht naar Vlissingen gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar Vlissingen gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een schipper met pech heeft woensdagavond de aandacht getrokken van bewoners van de Vlissingse Boulevard om zo hulp in te schakelen. Hij zou onder invloed hebben gevaren.


De man voer op zijn motor maar die hield er ter hoogte van de Vlissingse Sardijngeul mee op. De motor wilde niet meer starten en toen de man hulp wilde inroepen via de marifoon bleek die ook niet te werken. De man had volgens de KNRM geen andere middelen aan boord om alarm te slaan en daarom probeerde hij de aandacht te trekken van mensen op en rond de Vlissingse Boulevard.

Hij had geluk want even voor 19.00 uur merkte een flatbewoner de man op en werd alarm geslagen bij de Kustwacht. Die alarmeerde de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens. Een deel van de reddingbootbemanning was op het reddingstation aanwezig en daarom was men al binnen tien minuten ter plekke.

Nadat een sleepverbinding tot stand was gebracht is het jacht naar de Poseidonsteiger in Vlissingen gebracht. Daar aangekomen hebben zowel de reguliere politie als de waterpolitie en de Koninklijke Marechaussee samen een onderzoek ingesteld omdat de watersporter mogelijk onder invloed van alcohol had gevaren. De man zou een vaarverbod opgelegd hebben gekregen maar die informatie is niet bevestigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marco (22-6-2017 om 09:13)
Zou de man zoveel hebben gedronken dat hij was vergeten dat er zeilen op zn boot zitten????
Romy (22-6-2017 om 08:50)
Noemen ze dat een "schipper" ? Volgens mij heet dat een onverantwoordelijke zatlap.
Cookie-instellingen beheren