Hert uit lijden verlost na aanrijding

Toegevoegd: 22-06-2017, 17.24 uur

Er zat niet anders op dan het hert uit zijn lijden te verlossen.
Er zat niet anders op dan het hert uit zijn lijden te verlossen.
1
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Een jager heeft donderdagmiddag bij Domburg een hert uit zijn lijden moeten verlossen na een aanrijding met een auto.

Het dier was rond 15.00 uur op de Domburgseweg in botsing gekomen met de auto en hierdoor in een sloot terecht gekomen. De brandweer werd opgeroepen om het dier uit de sloot te halen. De beide voorpoten van het hert bleken echter te zijn gebroken en er zat niets anders op dan het dier door een jager uit zijn lijden te laten verlossen.

De auto liep voor zover bekend weinig tot geen schade op.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (24-6-2017 om 08:00)
Leukke beestjes maar wie gaat de schade betalen??de gemeente die ze uitzet ... dat het niet ... ben je mooi mee als auto rijder
Annelies Looise (23-6-2017 om 19:47)
Natuurlijk komt er allerlei commentaar op hulpverleners e.d. zij hebben het immers altijd gedaan en kunnen bij veel mensen absoluut geen goed doen. Hopenlijk hebben deze mensen zelf nooit geen hulp nodig. Helaas stak dit hert een drukke weg over en werd daarbij geraakt door een auto, gevolg beide voorpoten gebroken. Uit betrouwbare bron weet ik dat het hert uit zijn lijden is verlost door een nekschot, niet door een jager maar door iemand van staatsbosbeheer,
val wild (23-6-2017 om 19:13)
@plons, deze commissie bestaat uit lokale jagers die worden opgeroepen bij een aanrijding met grof wild, de politie moet die zelf inschakelen na een melding, ik kan je moeilijk alle nummers van lokale jagers geven, maar bij een aanrijding zou ik dus de politie bellen en doorgeven dat zij de betreffende valwild commissie inschakelen, meer kan je en mag je niet doen, het zelfs is volgens de wet strafbaar om zonder ontheffing een wild dier aan te raken, ik hoop dat het zo wat duidelijker is.
the Deerhunter (23-6-2017 om 14:43)
@ Fira, een wild hert is nu eenmaal geen tamme hond. Jammer genoeg zijn zeker wilde herten niet echt te behandelen omdat ze dan van de stress vanzelf het loodje leggen, en dat geld zelfs voor "tamme"herten die dagelijks mensen zien. Het klinkt tragisch dat bambie het niet heeft gehaald maar troost je dat i.i.g. de bestuurder en de hulpdiensten het geprobeerd hebben en dit onfortuinlijke wezen geen lange lijdensweg heeft gehad want dat komt ook wel eens anders voor. Meer kun je niet voor ze doen. Ook geliefde hobbiepaarden worden trouwens meestal al met een kreupele poot naar het slachthuis gestuurd omdat ze dan niet leuk genoeg meer zijn als er niet op gereden kan worden, want dat kost teveel, dus relatief gezien valt dit ongeluk nog mee.
Danny (23-6-2017 om 11:47)
Beste Frida, een hert is een wild dier wat moeilijk te opereren is in verband met stress. Met vriendelijke groet Danny.
Remco (23-6-2017 om 10:42)
@Frida, een hond is een gezelschapsdier en gewent aan mensen een hert is dat niet en wilt kost wat kost vluchten. Dit kan zoveel stress opleveren dat het dier spontaan t leven laat in zulke situaties. Daarom is het uit zijn lijden verlost