Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Vastgelopen zeiljacht Westerschelde loopt schade op

Toegevoegd: 11-07-2017, 22.20 uur
Het jacht bleek schade aan de kiel te hebben opgelopen.
Het jacht bleek schade aan de kiel te hebben opgelopen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Nolleplaat voor Vlissingen is dinsdagochtend een Belgisch zeiljacht gestrand en hierbij beschadigd geraakt. De opvarenden bleven ongedeerd.


Het jacht, met aan boord zes personen, kwam tegen het middaguur vast te zitten op de Westerschelde. Via een kennis op de wal wordt de schipper van de reddingboot geïnformeerd. Die liet vervolgens via de Kustwacht zijn reddingbootbemanning alarmeren.

Toen de reddingboot Zeemanshoop wilde uitvaren bleek het jacht reeds los te zijn gekomen. Desondanks werd besloten om toch door te varen omdat werd vermoed dat er waarschijnlijk flink wat schade was ontstaan aan de kiel.

Het jacht werd onder begeleiding naar Breskens gebracht. Daar bleek nadien dat er inderdaad schade was ontstaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren