Weerbericht:
Eerst af en toe regen, vrijdag perioden met zon, in het zuiden een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Tweeduizend wietplanten in pand Vlissingen

Toegevoegd: 02-08-2017, 13.33 uur - Update: 02-08-2017, 14.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In het voormalige Kijkshop-pand in het centrum van Vlissingen is woensdag een grote wietkwekerij met zo’n tweeduizend planten ontdekt.


Op de begane grond van het pand aan de Spuistraat is volgens de gevelbelettering een outlet meubelzaak gevestigd. Op de bovenverdieping waren zes verschillende kleine kweekruimten ingericht. In totaal stonden er naar schatting dus 1.500 tot 2.000 wietplanten binnen.

Volgens politiewoordvoerder Alwin Don werd de kwekerij rond 09.30 uur ontdekt tijdens een gezamelijke actie met Enduris en de gemeente Vlissingen. Volgens Don is er sprake van een professioneel ingerichte plantage. Vermoedelijk werd de kwekerij al langer gebruikt.

Er werd illegaal stroom en water afgetapt. Verder werd volgens de politie vastgesteld dat op een gevaarlijke manier stroom werd afgenomen. Toen de politie de kwekerij binnenviel was er niemand aanwezig. Er zijn geen arrestaties verricht. Incident Control is ingeschakeld om de kwekerij te ontruimen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (3-8-2017 om 07:35)
Ik heb nooit kunnen denken dat er zoveel kleine en grote illegale kwekerijen waren in zeeland en op die manier elektra om de meter aftappen maar zo je leest niemand aanwezig zouden die nog een keer gepakt worden want dat lees je weinig
Tonnie (2-8-2017 om 18:41)
@jaapzucht. Ik ben het met je eens dat het beter is te legaliseren, het zal het aantal illegale kwekerijen verminderen, ook al zullen die blijven bestaan. Wat ik altijd zo vreemd vind is dat de omgeving niets lijkt te merken. En wat voor meubelzaak was dat dan, zo'n bedrijf heeft toch een eigenaar? En als die persoon werkte voor een criminele organisatie zou hij van die kant ook in de problemen kunnen komen, ben benieuwd naar het vervolg.
Maartje (2-8-2017 om 18:07)
Met veel van die louche zaakjes is van alles mis, wietkwekerijen, drugslaboratoria, witwassen voor de taliban, mensenhandel/prostitutie, enz, enz enz, de overheid grijpt nagenoeg niet in. die denken zeker aan de btw die ze binnenhalen op al die zaakjes bof zien dat liever als leegstand en daarmee proberen ze dan ook de teloorgegane economie te verdoezelen net zoals ze bij al die criminele praktijken al doen. Oh ja, startende "ondernemers" krijgen vanzelfsprekend subsidies en kortingen, alsof deze drugsbaronnen die vele vele miljoenen moeten verdiend hebben daar op zitten te wachten ?
putkalf (2-8-2017 om 17:52)
goh .... daar zou ik nou nooit op zijn gekomen ....
@jaapzucht (2-8-2017 om 16:28)
Heb je gelijk in, wiet hoort niet in een crimineel hoekje gedrukt te worden. Meest geneeskrachtige plant op deze planeet en voor meerdere manieren inzetbaar. Laatste zin van je ben ik het niet helemaal met je eens. Snap je punt, maar de farmaceutische industrie is echt geen paradijs. Verdiep je er maar eens in...
P (2-8-2017 om 16:25)
Probeer als winkelier in Vlissingen maar eens te overleven...