Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Felle brand op vuilstortplaats Nieuwdorp

Toegevoegd: 01-09-2017, 22.47 uur
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP - Op een vuilstortplaats aan de Frankrijkweg in Nieuwdorp is vrijdagavond brand ontstaan. Bij de brand kwam veel rook vrij.


De eerste melding van de brand kwam rond 21.40 uur binnen en twee uur later kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Daarna nam de rookontwikkeling snel af. De brand was bij het geven van het sein nog niet helemaal gedoofd, maar het afvalverwerkingsbedrijf nam vanaf dat moment de verdere afhandeling over. Zij doven het vuur verder door zand over de brandhaard te storten. De brandweer blijft wel stand-by.

De brandweer was met meerdere blusvoertuigen, waterwagens en een schuimblusser uitgerukt. Daarmee is volgens Veiligheidsregio Zeeland voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden. Behalve verschillende bluseenheden was er ook een meetploeg opgeroepen om te meten of er verhoogde concentraties schadelijke stoffen zouden zijn vrijgekomen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Volgens de veiligheidsregio veroorzaakte de brand behalve veel rook ook stank. De meeste rook trok echter over de Westerschelde weg, waardoor de overlast voor omwonenden tot een minimum werd beperkt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750