Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Motorrijder reed 100 km per uur op fietspad

Toegevoegd: 21-09-2017, 12.05 uur
De man kon na 25 minuten worden aangehouden.
De man kon na 25 minuten worden aangehouden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De man die gisteren tijdens een achtervolging door Vlissingen onderuit ging met zijn motorscooter heeft geen rijbewijs. Tijdens de wilde rit reed de man op een gegeven moment zelfs 100 kilometer per uur over een fietspad. Hij schepte hierdoor bijna een voetganger. Dat zegt de politie.

De bestuurder van de motorscooter was een 26-jarige Vlissinger. Een motoragent kwam hem rond 21.45 uur tegen op de Bloemenlaan. Omdat de motorscooterrijder geen verlichting voerde en omdat zijn kentekenplaat deels was afgeplakt met zwarte tape gaf de agent de man een stopteken.

Het stopteken werd echter genegeerd en er ontstond een achtervolging die maar liefst 25 minuten duurde. De rit ging onder andere door de Gerard Doulaan, de Kalkhokstraat, over het Groenwoud en de Beatrixlaan.

Tijdens de achtervolging beging de bestuurder verschillende (verkeers)overtredingen. Zo gaf hij geen richting aan, reed hij zonder licht en reed hij op een gegeven moment zelfs 100 kilometer per uur over het fietspad aan de President Rooseveltlaan. Hij reed volgens de politie hierbij bijna een voetganger aan.

De achtervolging eindigde bij de kruising van de Sloeweg met de Dreesstraat. De Vlissinger kwam hier ten val, volgens de politie na een botsing met een onopvallende politiewagen. De verdachte kon direct worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en had bovendien drugs op zak. De motorscooter is in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (22-9-2017 om 19:38)
Nou nou, dat zal wel weer een taakstrafje worden.
Vlissinger (21-9-2017 om 21:13)
en gewoon doorrijden... op elke kruising stond een politie auto, opvallend of onopvallend.. stop gewoon, je wint dat toch niet.
Goesenaar (21-9-2017 om 14:02)
Dom figuur. Anderen in gevaar brengen. Zeer asociaal gedrag.