Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Acht keer te veel op: rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 24-09-2017, 23.11 uur
Het rijbewijs werd ingenomen door de verkeerspolitie.
Het rijbewijs werd ingenomen door de verkeerspolitie.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - De verkeerspolitie heeft zondagavond iemands rijbewijs ingenomen omdat deze bijna acht keer te veel alcohol had genuttigd.

De verkeersdeelnemer werd betrapt bij Rilland. Volgens de politie was er sprake van een beginnend bestuurder en blies deze op straat al een zogeheten F-indicatie; voor de politie het sein dat iemand te veel alcohol heeft genuttigd.

Tijdens de uitgebreide ademanalyse die volgde werd een waarde van 685 Ug/l gemeten. Dat is bijna acht keer de waarde die is toegestaan bij beginnend bestuurders. Deze ligt namelijk op 88 Ug/l. Voor 'normale' bestuurders ligt deze limiet overigens op 220 U/gl.

Het rijbewijs van de overtreder is ter plekke ingenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Panda (25-9-2017 om 13:14)
Er schijnen nog steeds mensen aan het verkeer deel te nemen zonder verstand .
Jacob (25-9-2017 om 09:20)
Ik vraag mij af wanneer de rechtspraak eens héél zwaar gaat straffen in zulke zaken. Zulke aso's behoren geen voertuig te besturen evenals de nog steeds vele bellende en app ende bestuurders.
nico (24-9-2017 om 23:16)
Rijbewijs vernietigen en levenslang rijverbod!!!!~~