Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 365 km

Brand op schip San Marinoweg Ritthem

Toegevoegd: 28-12-2017, 01.59 uur - Update: 28-12-2017, 02.43 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - In de machinekamer aan boord van een schip dat lag afgemeerd in havengebied Vlissingen-Oost is vannacht brand uitgebroken.


Het schip Flintstone lag aan de kade bij Bulk Terminal Zeeland aan de San Marinoweg in Ritthem. De brand aan boord van het 154 meter lange en 32 meter brede schip werd rond 00.20 uur gemeld. Een eigen brqndbestrijdingsteam ondernam direct actie. In eerste instantie werd daarom alleen de zogeheten COBRA-ploeg van Sluiskil opgeroepen. Met behulp van het COBRA-systeem kan de brandweer de wanden van afgesloten ruimtes doorboren om vervolgens waternevel naar binnen te kunnen spuiten. Zo kunnen moeilijk bereikbare branden worden bestreden.

Later werden ook nog een schuimblusvoertuig uit Borssele en een waterwagen uit Oost-Souburg opgeroepen. Rond 00.45 uur werd bovendien ook het MIRG van de brandweer gealarmeerd. Dit team is gespecialiseerd in het bestrijden van incidenten aan boord van schepen. Nadat een eerste ambulance onverricht ter zake terugkeerde is rond 01.45 uur opnieuw een ambulanceteam met spoed naar het incident opgeroepen. Of er nu wel iemand gewond is geraakt, is niet duidelijk.

De Veiligheidsregio Zeeland liet rond 02.15 uur weten dat de vuurhaard toen vanwege de aanwezige rook en hitte nog altijd niet exact was gelokaliaeerd. Rond 02.40 uur werd de vuurhaard alsnog gevonden en kon door de officier van dienst het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Inmiddels is de brandweer bezig met ventileren. Het COBRA-systeem is overigens niet meer daadwerkelijk ingezet.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren