Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 155 km

Ruim 20 bekeuringen te vroeg afsteken vuurwerk

Toegevoegd: 31-12-2017, 11.32 uur
Ruim 20 bekeuringen te vroeg afsteken vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het te vroeg afsteken van vuurwerk heeft de politie op Walcheren zaterdag ruim 20 bekeuringen uitgedeeld. Dat meldt de politie.


Bij controles in Arnemuiden, Koudekerke, Meliskerke, Oost-Souburg, Middelburg en Vlissingen werden in het totaal namelijk 21 personen betrapt. Meestal ging het daarbij om het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. In twee gevallen was er volgens de politie sprake van illegaal vuurwerk (cobra’s) en in een andere geval werd er bewust een brandje gesticht met vuurwerk.

Dertien maal hadden de verdachten een dusdanig jonge leeftijd dat zij doorverwezen werden voor een HALT afhandeling. De anderen kregen een boete opgelegd.


Nu online: Ons videojaaroverzicht 2017. Bekijk hem hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mirjam (31-12-2017 om 20:12)
Kinderachtig gedrag... 1 x per jaar. makkelijk slachtoffers zijn diegene die vuurwerk afsteken... laat de politie echt werk verrichten of zijn ze niet niet mans genoeg voor.....
Zeeuwind (31-12-2017 om 19:49)
Even reagerend op de opmerking zeikers, ik ben niet tegen vuurwerk dat wil ik voorop stellen. Alleen zou ik graag zien dat de traditie weer hersteld wordt en dat er vanaf 00:00 uur het nieuwjaar wordt ingeluid. Mijn reactie heeft ook alles te maken met mijn huisdieren die behoorlijk van slag raken. En nee ik ben echt niet het braafste jongetje van de klas. Vuurwerk hoort erbij maar wij moeten het samen voor iedereen leuk proberen te houden, het moet tenslotte een feestje worden!
Liesbeth (31-12-2017 om 18:13)
Was het maar beperkt tot 1 dag en zou men maar het legale vuurwerk afschieten op de daar voor afgesproken tijden en plaatsen dan zou je mij niet horen! Maar nee, weken van te voren wordt er al afgeschoten! En wat voor harde knallen soms! Dat dit levensgevaarlijk is daar wordt niet aan gedacht. Wie betaald voor alle kosten van de nasleep die het mogelijk kan veroorzaken en dan heb ik het nog niet over de onschuldige wezens die er de dupe van zijn!
MONSTERS@ (31-12-2017 om 17:58)
Wat een hel hier op dorp, heb politie gister al moeten bellen ze waren donderdag al bezig ieder jaar dezelfde die afsteken precies voor onze deur en het mag pas vanaf 18 uur!!!!!!!! IS DIT NOU ZO MOEILIJK. zou ik eens moeten doen 1 of 2 dagen op een jaar iemand lastig vallen.... maar goed de politie zegt niet meer doen hoor en dat was het heb je dus niks aan.
Bos (31-12-2017 om 16:59)
Zeikers... Als iedereen zogenaamd één dag in het jaar last van de herrie heeft, verbied dan ook gelijk even de feestjes met koningsdag, festivals en parades in middelburg en vlissingen, bevrijdingsdag, zomermarkten, enz....
Jan (31-12-2017 om 15:51)
Wat een zeikers. Mensen kunnen niets meer van elkaar verdragen. En dat voor die 2 dagen in een jaar dat ze echt knallen.
Cookie-instellingen beheren