Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 232 km

Vier arrestaties voor drugshandel Eede

Toegevoegd: 25-01-2018, 09.30 uur
Vier arrestaties voor drugshandel Eede
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

EEDE - In het Zeeuws-Vlaamse Eede heeft de politie onlangs vier personen aangehouden in een onderzoek naar drugshandel. Er is volgens de politie een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook is een flink geldbedrag in beslag genomen.


Volgens de politie kwam de zaak aan het rollen toen een 25-jarige vrouw en een 22-jarige man, beiden afkomstig uit Rotterdam, op 19 januari werden staande gehouden op de Molenweg in Sint Kruis. “Het zenuwachtige rijgedrag van de bestuurster was voor de agenten aanleiding om de identiteit van de inzittenden te controleren. Uit het gesprek kwam naar voren dat beiden op weg waren naar een adres in Eede. Omdat bij de agenten bekend was dat vanuit deze woning vermoedelijk drugs verhandeld werd, besloten zij de twee door te laten rijden en hen ongemerkt te observeren”, zo vertelt de politie.

Nadat de twee na enige tijd het opgegeven adres weer verlieten zijn ze opnieuw staande gehouden voor een controle. “Toen bleek dat zij een aanzienlijke hoeveelheid drugs in twee rugzakken hadden verborgen. In totaal werd 72 gram cocaïne, 1.049 gram speed, 235 gram crack, 294 gram aan XTC-pillen en 2 liter GHB in beslag genomen”, aldus de politie. De Rotterdammers zijn na de vondst voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex.

Tijdens het verhoor gaven de twee aan dat zij de drugs geleverd hebben gekregen op het bewuste adres in Eede. Hierop zijn agenten naar de woning gegaan voor een doorzoeking. Hierbij werden 961 gram speed, 1,6 gram crack, 17,1 gram aan opiaten en een flink bedrag aan contant geld aangetroffen. De 32-jarige bewoonster is samen met een 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Ook deze twee personen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex.

Volgens de politie loopt het onderzoek nog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren