Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Politie zoekt voortvluchtige wegpiraat

Toegevoegd: 03-02-2018, 19.19 uur
Politie zoekt voortvluchtige wegpiraat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

PHILIPPINE - De politie is op zoek naar getuigen die zaterdagmiddag een wegpiraat in een zwarte Volvo met zeer hoge snelheid door Philippine hebben zien rijden. De bestuurder weet na een achtervolging door een politiewagen te ontkomen. Hij is de Belgische grens overgegaan.


Rond 14.15 uur rijdt een surveillance-eenheid vanaf een parkeerplaats aan de Middenweg in Hoek achter een zwarte Volvo in de richting van Terneuzen. De bestuurder van de Volvo verhoogt ineens zijn snelheid tot zo’n 170 km/per uur. De agenten volgen de automobilist.

Bij de rotonde van Hoek gaat hij richting Philippine. Op de kruising Kanaalpolderweg en de Braakmanweg gaat de wegpiraat een andere auto voorbij. De politie-eenheid geeft de bestuurder een stopteken maar dit negeert hij. Hij haalt meerdere voertuigen in en gaat de Jacob Hobeinstraat in.

Vanwege de gevaarszetting vermindert de politiewagen snelheid. In de Ravelijnstraat zien ze de Volvo weer rijden. De bestuurder rijdt de Meerpaalstraat in. Hier wordt hij door de surveillancewagen klem gereden. Wanneer de agenten uitstappen en naar de auto lopen, rijdt de bestuurder met hoge snelheid weg waarbij hij bijna een agent raakt.

Omstanders zien dat de bestuurder richting Boekhoute (België) gereden is. De politie komt graag in contact met personen die de wegpiraat vanmiddag hebben zien rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (4-2-2018 om 13:52)
Met die VW hokken van de Politie kun je niet al teveel echte auto bij houden, volgens mij lopen die niet veel harder dan 170 en dan duurt het nog minuten voordat de teller daar eindelijk op staat! En inderdaad, geen kenteken????
Terneuzenaar (4-2-2018 om 12:05)
Het is jammer dat er nog steeds geen permanente grenscontroles zijn!
Michelle (4-2-2018 om 09:16)
Raar wanneer de agenten hem klem rijden en deze man weet dan toch weg te komen. Een Volvo is géén klein autootje!
EM (4-2-2018 om 08:11)
Ik hoop dat de politie in belgie in samenwerking met hun collega,s deze idioot opsporen ,jammer dat de politie toen ze hem klem gereden niet gelijk de banden lek geschoten hebben !
AD. (3-2-2018 om 22:13)
Is er dan helemaal geen kenteken bekend of dat het een buitenlandse auto betreft want je mag toch verwachten dat als je erachteraan rijd je dit als eerste noteerd .
BR (3-2-2018 om 19:53)
Ik ga er vanuit dat ze via het kenteken de eigenaar kunnen achterhalen?
Cookie-instellingen beheren