Weerbericht:
Van tijd tot tijd regen. Woensdag af en toe zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gewonde door illegaal vuurwerk vernieler Hulst

Toegevoegd: 12-02-2018, 12.14 uur
Gewonde door illegaal vuurwerk vernieler Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst is vannacht iemand gewond geraakt toen iemand illegaal vuurwerk liet ontploffen. Dat gebeurde nadat dezelfde persoon vernielingen had aangericht aan een auto.

Volgens de politie lagen de bewoners van een huis aan de Van Der Maelstedeweg rustig te slapen toen zij wakker werden van 'tumult' in de straat. Toen ze uit het raam keken zagen ze dat hun auto werd vernield door een man die bij hen in de buurt woont. “Hij was met een voorwerp uit de tuin van de geschrokken bewoners op hun auto aan het slaan”, zo zegt de politie.

Om de man een halt toe te roepen wilden de bewoners naar buiten gaan, maar juist op dat moment zagen ze een lichtflits en klonk er een harde knal. “De glazen ruit van de tussendeur in de hal versplinterde en glas vloog in het rond. Hierdoor raakte één van de bewoners lichtgewond. Door de knal ontstond ook flinke schade in de woning”, aldus de politie.

Verschillende getuigen wezen de buurtbewoner aan als dader. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Na sporenonderzoek bleek dat illegaal vuurwerk de schade in de woning heeft veroorzaakt. Ook een ruit van een andere woning in dezelfde straat bleek te zijn vernield. De verdachte zal vandaag worden gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750