Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtschip vastgelopen op Westerschelde

Toegevoegd: 28-03-2018, 10.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

WALSOORDEN - Op de Westerschelde is vannacht tussen Walsoorden en Waarde een vrachtschip vastgelopen. Het schip ligt nog steeds vast.


Het gaat om de SBI Jaguar. Het schip is 200 meter lang en 32 meter breed en vaart onder de vlag van de Marshall-eilanden. De hulpdiensten werden rond 01.35 uur ingeseind over de stranding. Volgens Rijkswaterstaat is er geen gevaar en is er ook geen hinder voor het andere scheepvaartverkeer.

De SBI Jaguar voer gisteravond vanuit Antwerpen en was op weg naar de Amerikaanse staat Alabama. Wat de bulkcarrier vervoert is niet bekend. Vanmiddag bij hoogwater wordt geprobeerd het schip los te trekken.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bassie (29-3-2018 om 21:30)
Brokkenpiloot
Cookie-instellingen beheren