Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Alarmsirenepalen blijven vandaag stil

Toegevoegd: 02-04-2018, 10.33 uur
Alarmsirenepalen blijven vandaag stil
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De alarmsirenepalen blijven vandaag stil. De maandelijkse hoorbare test is vanwege Tweede Paasdag uitgesteld.


Normaal gesproken worden de zogeheten WAS-palen elke eerste maandag van de maand hoorbaar getest om 12.00 uur. Tijdens feestdagen wordt alleen een stille test uitgevoerd. Zo ook vandaag. De volgende hoorbare test is volgens de Veiligheidsregio Zeeland op 7 mei.

Vorige maand bleek tijdens de hoorbare test dat de sirenepalen niet goed functioneerden. Het luchtalarm bleef toen stil als gevolg van geruzie op de energiemarkt in de Balkan. Door deze ruzie liepen digitale klokken niet meer precies op tijd en vanwege een veiligheidssysteem traden de palen hierdoor niet in werking. Inmiddels is het systeem in heel Nederland weer hersteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren