Weerbericht:
Vandaag meest droog en in het oosten zomers warm, morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hulpdiensten halen jongen van strekdam Westerschelde

Toegevoegd: 14-04-2018, 17.57 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - De hulpdiensten hebben vanmiddag een 11-jarige Poolse jongen van een strekdam in de Westerschelde bij Rilland gehaald.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland kon de jongen, door het opkomende water, zelf niet meer van de strekdam komen. De brandweer had voor de reddingsactie duikers, de KNRM en politie te water ingeschakeld, omdat de brandweerlieden vanaf de wal de jongen niet konden bereiken.

Uiteindelijk is de jongen door een politieboot uit het water gehaald. Vervolgens is hij overgezet op een reddingsboot van de KNRM en naar de kade in Hansweert gebracht. Hier stond een ambualnce klaar om de jongen te onderzoeken. Na onderzoek kon de jongen met zijn moeder mee naar huis, hij raakte niet gewond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T (16-4-2018 om 09:10)
@jan wat ben jij een azijnpisser zeg altijd maar klagen, wees blij dat er nog mensen zijn die om anderen geven, maar goed hoop dat jij nooit hulp nodig hebt
Jan (15-4-2018 om 20:31)
Ja, KNRM en een oppervlaktereddingsteam had afdoende geweest.
R (15-4-2018 om 16:10)
@Jan, zou je dat ook zeggen als je eigen zoon daar in het water zou staan?
T (14-4-2018 om 19:58)
Mijn broertje is mijn held prima werk hoor
Jan (14-4-2018 om 19:08)
Is het aantal hulpdiensten niet beetje overdreven!