Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse mosselvisser gewond bij Texel

Toegevoegd: 02-05-2018, 19.11 uur
De KNRM heeft de gewonde van boord gehaald.
De KNRM heeft de gewonde van boord gehaald.
© Foto: KNRM Den Helder
Door: Roland de Jong

DEN HELDER - Op de Noordzee is dinsdagochtend een opvarende van een Zeeuwse mosselkotter gewond geraakt. De KNRM heeft hem van boord gehaald.


De visserman had volgens de KNRM een stalen pen door zijn bovenbeen gekregen. Hij moest snel naar het ziekenhuis en na overleg met de Radio Medische Dienst hadden diens collega's het been van de man al afgebonden met een riem.

Het vissersschip bevond zich ten tijde van de melding, dinsdag rond 11.30 uur, ter hoogte van de Binnen Breesem bij Texel. Een half uur na de oproep voor de reddingboot was de KNRM aanwezig. De man bleek goed aanspreekbaar te zijn en hij kon zelf naar de reddingboot lopen. Hij is vervolgens in Den Helder overgedragen aan de ambulancedienst.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren