Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bootje vastgelopen op Veerse Meer bij Kats

Toegevoegd: 15-05-2018, 22.23 uur
Door: Roland de Jong

KATS - Op het Veerse Meer is dinsdagavond ter hoogte van Kats een motorjacht aan de grond gelopen. De KNRM is de opvarenden te hulp geschoten.


Het jacht kwam rond 20.30 uur vast te zitten in de buurt van de Zandkreeksluis. De KNRM-reddingboot Oranje van het station in Veere was binnen twintig minuten op pad om hulp te verlenen. Rond 21.15 uur waren de redders bij het bootje.

Twee opstappers van de reddingboot zijn ter plekke al wadend naar het bootje gegaan. De opvarenden bleken ongedeerd te zijn. Er is een sleepverbinding tot stand gebracht waarna de kracht van de Oranje kon worden benut om de boot los te krijgen. Tegen 22.00 uur was het bootje los. Hierna is het afgemeerd bij de sluis en rond 22.20 uur konden de redders terugkeren naar Veere.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren