Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten Koewacht hadden hennep bij zich

Toegevoegd: 18-05-2018, 09.50 uur
De verdachten werden opgepakt bij een natuurgebied.
De verdachten werden opgepakt bij een natuurgebied.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - De mannen die donderdag werden aangehouden in een bosgebied bij Koewacht hadden hennep en drugs bij zich. Dat heeft de politie naar buiten gebracht.


Agenten reden kort voor 16.00 uur over de Tweede Verkorting. Ze zagen daar een auto rijden die met hoge snelheid de onverharde en doodlopende Kievitendreef in reed. Bij een parkeerplaats stopte de auto en rende een man met een tas het natuurgebied in.

De 26-jarige bestuurder stond nog bij de auto en kon direct worden aangehouden. Eén van de agenten ging achter de weggerende man aan. Hij bleek een tas met hennep achtergelaten te hebben. Er werd een grote zoekactie op touw gezet. Hierbij werden ook een politiehond en een helikopter ingezet.

Tijdens het zoeken vond diensthond Rex een hoeveelheid drugs en de tweede verdachte. De 36-jarige Terneuzenaar had zich verstopt langs een akkerrand. Na medische behandeling is hij ingesloten in Torentijd. Beide verdachten zitten nog vast. De auto is getakeld voor nader onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans van Grietje (18-5-2018 om 22:10)
Wat je zegt peet .. dat ze een beetje gaan flitsen ofzo!
Peet (18-5-2018 om 12:16)
Wel mooi ze gepakt zijn, deed de Politie maar vaker dit soort controle's, jammer van die Helicopter en de dure logistieke kosten helaas... Als je de rondweg Koudekere, de A58 en Nieuwe Vlissingenweg tegelijk afsluit en daar controleert kom je r nog veel meer tegen met drugs.. Nu nog de gebruikers aan wie ze het verkopen pakken.. Op de scooter mag je ook niet met wiet op rijden en in de auto ook niet..Er zijn 3 miljoen wietgebruikers in Nederland volgens het CPB..Op naar meer controle's zou ik dus zeggen !! Go for it !
Cookie-instellingen beheren