Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Ook lichaam tweede vermiste duiker gevonden

Toegevoegd: 28-05-2018, 13.15 uur
Zondag en vandaag werd gezocht door duikers van de Marine.
Zondag en vandaag werd gezocht door duikers van de Marine.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Bij Scharendijke is maandag aan het begin van de middag ook het lichaam gevonden van de tweede duiker die sinds zaterdag werd vermist. Het stoffelijk overschot van zijn eveneens vermist geraakte buddy werd gisteren al aangetroffen.


De twee duikers hadden zaterdag tegen een restauranthouder in de haven gezegd dat ze naar een bepaald wrak zouden gaan duiken. Toen de twee om 22.30 uur nog niet terug waren sloeg de restauranthouder alarm en werd er een zoekactie opgezet. Na urenlang zoeken waren de twee nog altijd niet terecht. Rond 01.45 uur werd de zoekactie beëindigd.

Zondagmiddag werd opnieuw gezocht, dit keer door duikers van de Koninklijke Marine. Zij zochten op plekken die de door brandweer waren aangegeven als locaties waar de twee zich mogelijk konden bevinden maar waar brandweerduikers vanwege de diepte (meer dan 25 meter) niet konden duiken. Rond 23.15 uur zondagavond meldde de politie de vondst van het stoffelijk overschot.

Vandaag werd rond 09.00 uur een nieuwe zoektocht gestart. Rond 13.00 uur troffen duikers van de Koninklijke Marine ook het tweede lichaam aan. Het stoffelijke overschot zal worden geborgen. De identiteit van de twee duikers moet nog worden vastgesteld. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet, de zoekactie is beëindigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (28-5-2018 om 13:55)
Enorm triest. Condoleances aan de instructeur zn broer. Nu nog hopen dat er camerabeelden ala gopro ofzo bovenkomen .. ?!
Cookie-instellingen beheren