Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip vast op Westerschelde bij Ritthem

Toegevoegd: 20-06-2018, 09.58 uur - Update: 05-07-2018, 12.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - Op de Westerschelde ter hoogte van Ritthem is vanmorgen een schip vastgelopen. Rond 09.45 uur kon het schip worden vlot getrokken.


Het vastgelopen schip is de Harrow, een bulkschip van 225 meter met ijzererts aan boord. Het schip vaart onder de vlag van de Marshalleilanden. Sleepboten hebben het schip vlot getrokken. Het bulkschip was onderweg naar Terneuzen. Volgens Rijkswaterstaat lag het schip niet in de weg voor andere schepen.

Update: Nader onderzoek door de autoriteiten heeft uitgewezen dat het schip haar motorvermogen had verloren en daarom moest worden gestopt. Er werd gedacht dat het schip aan de grond was gelopen, maar dit bleek (onder meer na een inspectie onder water, niet het geval te zijn geweest.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren