Zeilers met motorpech op Westerschelde

Toegevoegd: 08-07-2018, 16.09 uur

De KNRM heeft het jacht naar Breskens gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar Breskens gesleept.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De KNRM is zaterdag ter hoogte van het Kalootstrand in Borssele de opvarenden van een zeiljacht te hulp geschoten. De opvarenden hadden last gekregen van motorproblemen.

De zeilers waren volgens de KNRM vertrokken vanuit Gent nadat ze daar het jacht hadden aangeschaft. De eerste reis verliep echter niet zoals gepland want rond 20.45 uur moesten ze een hulpaanvraag doen nadat was gebleken dat het niet lukte de motor aan te zetten.

In eerste instantie werden de redders van het KNRM-station Hansweert opgeroepen maar de alarmering werd bijgesteld en vergeven aan de redders van het station in Breskens. Vanaf de reddingboot Zeemanshoop werd een opstapper overgezet en nadat een sleepverbinding tot stand was gebracht, kon het jacht naar Breskens worden gesleept.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (8-7-2018 om 21:28)
Welke sukkel koopt een zeilboot als je niet kunt zeilen En alleen op de motor kan varen koop dan een motorboot weer weggegooid geld
Will (8-7-2018 om 19:54)
Ook de zeilen kapot ??