Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 71 km

Persoon vermist na val in haven Nieuwdorp

Toegevoegd: 12-10-2018, 09.14 uur - Update: 12-10-2018, 11.55 uur
Door: Roland De Jong

NIEUWDORP - Bij de Scaldiahaven in Nieuwdorp wordt momenteel gezocht naar iemand die van een werkeiland is gevallen. De politie zegt dat hij vermoedelijk is verdronken.


Even voor half negen werd gemeld dat bij de Portugalweg in Nieuwdorp iemand tijdens werkzaamheden te water was geraakt. De man zou vanaf een werkeiland dat lag afgemeerd aan een kade in de haven zijn beland.

Al snel ging onder meer de bemanning van een reddingboot van de KNRM naar het slachtoffer op zoek. Er werden ook verschillende brandweerwagens opgeroepen, waaronder ook enkele met brandweerduikers. Deze zijn echter niet het water in geweest.

Rond 09.20 uur werd de komst van de eveneens opgeroepen Kustwachthelikopter gecanceld. Een kwartier later meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat er nog wel verder gezocht wordt, maar dat dit vanaf nu gebeurt onder leiding van de politie. De politie zelf spreekt inmiddels van een bergingsactie en heeft ook aangegeven dat de havenarbeider vermoedelijk is verdronken.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (12-10-2018 om 13:08)
Heel veel sterkte voor de familie, ed en ook voor de collega’s.