Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 28 km

Snelheidscontroles Terneuzen na oproep politie

Toegevoegd: 16-10-2018, 16.31 uur
Er werd gecontroleerd op de Guido Gezellestraat en de Rooseveltlaan in Terneuzen.
Er werd gecontroleerd op de Guido Gezellestraat en de Rooseveltlaan in Terneuzen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Na de vraag van de Zeeuws-Vlaamse politie waar snelheidscontroles nodig waren zijn vandaag in Terneuzen verschillende bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld.


Via social media vroeg de politie waar in de regio vaak te hard wordt gereden en waar dus een handhavingsactie nodig was. Op Facebook leidde de oproep tot ruim 930 reacties. Via Instagram kwamen nog eens 40 reacties binnen. Naar aanleiding van deze stroom reacties werden de Guido Gezellestraat en de Rooseveltlaan in Terneuzen als controlelocaties gekozen.

Bestuurders die meer dan 20 kilometer per uur te hard reden kregen een boete. Andere overtreders werden door de agenten gewaarschuwd. De komende tijd zal vaker worden gecontroleerd. "Verschillende locaties zullen de komende tijd onze aandacht hebben", zo laat de politie weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeg ik niet (17-10-2018 om 13:09)
Zouden ze in Sas ook eens willen meten, zodat die lul die elke dag met een super de luxe auto tegen de 150 km per uur door de bebouwde kom rijd ook eens gepakt wordt. Maar nee daar gebeurd nooit iets mee. Bij mij wel hoor als ik 55 rij .
Marco (17-10-2018 om 10:06)
Kijk, zo hoort het. De mensen zelf weten goed waar te hard gereden wordt dus gericht controleren loont veel meer dan die laffe bekeuringen van 85 waar je 80 mag. Goed initiatief om het zo te doen. Rooseveltlaan tussen verkeerslichten en rotonde mag ook wel. Dat is net een racebaan.
Willy D.M. KAIJSER (17-10-2018 om 01:32)
Goed nieuws, maar wanneer gaat de Politie nu eens controleren op die geluidsoverlast die -bewust- sommige brommers en showauto's veroorzaken in de bebouwde kom ? Die overlast is groter dan te hard rijden voor de bewoners en bezoekers. Bijv. in de binnenstad van Hulst. Eén stevig optreden kan -preventief- al heilzaam werken. Nu heerst de macht van de terreur.
AntiGSM (16-10-2018 om 22:07)
Nu vind ik de Guido Gezellestraat niet zo spannend, gewoon een dubbele weg zonder oversteekplaatsen waar we vroeger 70 km/ uur mochten rijden. Heeft dan ook weinig nut wat verkeersveiligheid betreft. Had liever gezien dat de Politie eens echt op speerpunten controleert die ECHT bijdragen aan verkeersveiligheid: bijna niemand geeft richting aan, is wel verplicht maar wordt nooit bekeurd en is echt gevaarlijk! Dan onze smartphone tokkies; hele volksstammen blijven maar appen en naast de weg rijden en ongelukken veroorzaken, nu hebben ze de boete met € 10, - verhoogd. Dat zal helpen, nee dus! Ze zouden het net zo zwaar gaan bestraffen als dronken rijden en rijbewijzen innemen, ook hier weer geen actie...wanneer wel???
ko (16-10-2018 om 21:18)
Ga ook eens op de postweg in lewedorp staan, ze zijn nu bezig met actie bedankt dat je langzamer rijdt maar ze kunnen beter borden ophangen bedankt dat je harder rijd het is hier werkelijk een race baan het is hier wachten op een ernstig ongeval doe er nou is iets aan en laat je verstand nou eens werken.
olivia bernaerdt (16-10-2018 om 21:03)
Goed werk mischien wordt het eindelijk eens rustig
Cookie-instellingen beheren