Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanvaring Westerschelde Hansweert

Toegevoegd: 25-10-2018, 07.39 uur - Update: 25-10-2018, 11.59 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Op de Westerschelde bij Hansweert heeft in de nacht van woensdag op donderdag een aanvaring plaatsgevonden.


Functionarissen van de Veiligheidsregio Zeeland werden rond 03.35 uur geïnformeerd over het incident. Volgens de melding gebeurde de aanvaring in de Overloop van Hansweert. Na de melding werden zowel een eenheid van de politie als het patrouillevaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat op pad gestuurd naar de zuidervoorhaven bij het sluizencomplex in Hansweert.

Volgens Rijkswaterstaat kwamen een binnenvaartschip en een passagiersschip met elkaar in botsing. Het commandovaartuig van Rijkswaterstaat lag in eerste instantie een tijdje naast het 135 meter lange cruiseschip Crystal Bach, varend onder de Maltese vlag. Later lag de RWS79 naast het 110 meter lange binnenvaartschip La Mattanza uit België. Beide schepen lagen afgemeerd in de genoemde haven bij het Kanaal door Zuid-Beveland.

De Crystal Bach liep door de aanvaring flink wat schade op. De passagiers zijn in Wemeldinge van boord gehaald en vervolgens met bussen naar Gent (B) gebracht. Het onderzoek naar de toedracht van de aanvaring loopt nog.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren