Weerbericht:
Perioden met zon, morgen bewolkt en in de noordelijke helft af en toe regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Baggerschip vaart tegen Oosterscheldekering

Toegevoegd: 05-11-2018, 06.51 uur - Update: 05-11-2018, 09.32 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Vannacht is bij Neeltje Jans een schip tegen de Oosterscheldekering gevaren. Vanwege het incident is de Oosterscheldekering voorlopig voor auto's afgesloten.


Het schip ligt stabiel tegen een pijler aan de binnenzijde van de kering. Het gaat om het 56 meter lange en 9 meter brede baggerschip Eemshorn. Het incident werd even voor 05.00 uur gemeld. Inmiddels zijn drie bemanningsleden van boord gehaald, de schipper is aan boord gebleven.

Twee reddingboten van het KNRM-station Neeltje Jans, de Fred en de Koopmansdank, zijn ter plekke. Het schip is niet geladen en er is een sleepboot onderweg op het schip los te trekken. Voor coördinatie ter plaatse is rond 06.15 uur GRIP 1 afgegeven. De betrokken hulpdiensten zullen samen het incident gaan afhandelen.

Rond 07.00 uur is besloten dat de Oosterscheldekering (N57) voor het gemotoriseerd verkeer moest worden afgesloten. Het verkeer wordt nu omgeleid via de Zeelandbrug en de N59.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JR (5-11-2018 om 20:08)
Misschien wist hij niet dat daar een dam was.
k (5-11-2018 om 10:26)
hoe kon dit gebeuren, die kering is nu niet bepaald om over het hoofd te zien