Weerbericht:
Bewolkt en mistig, later vannacht opklaringen en overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip dat tegen kering voer zwaar beschadigd

Toegevoegd: 05-11-2018, 09.21 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Het baggerschip dat vannacht tegen de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans voer, is zwaar beschadigd geraakt. Dat is goed te zien nu het schip in de Binnenhaven ligt.


De 56 meter lange en 9 meter brede 'Eemshorn' voer even voor 05.00 uur tegen één van de pijlers van de kering. Het schip was vannacht vertrokken vanuit Yerseke en vervolgens via de Oosterschelde richting de pijlerdam gevaren. Op MarineTraffic is te zien dat het schip rond 04.50 uur recht op de Oosterscheldekering afvoer en hier vervolgens ook tegenaan botste.

Na de aanvaring haalde de KNRM uit voorzorg drie opvarenden van boord. De schipper bleef aan boord. Vanwege het tij werd het schip richting de kering getrokken maar rond 07.20 uur kon het schip alsnog op eigen kracht wegkomen. Vervolgens is het naar de Binnenhaven van Neeltje Jans gevaren.

Het schip ligt inmiddels afgemeerd aan de kade. Rijkswaterstaat en de politie zijn ter plekke en momenteel wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanvaring. Het schip zal ook nader worden geïnspecteerd. Dit levert echter problemen op omdat de schade zo erg is dat het voorste deel van het schip niet goed meer te bereiken en controleren is.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (6-11-2018 om 11:19)
Hoe is met de pijler? En mocht de kapitein ook blazen?
Albert (5-11-2018 om 22:09)
Is de kapitein met wat anders bezig geweest of in slaap gevallen? Zie de koers van het schip op https://www.marinetraffic.com een lange rechte lijn vanuit Yerseke naar de Oosterscheldekering. Op geen enkel moment is er koers veranderd richting de sluizen
Jap (5-11-2018 om 11:28)
Jaja oorzaak onbekend... Ik heb zelf jaren gevaren als kok en als ik sliep ging de schipper regelmatig uit zijn stuurhut om biertje te pakken of frikadellen te bakken... Dat is echt niet veranderd, er kan natuurlijk ook een andere oorzaak zijn maar ook schippers maken fouten en ook schippers kijken niet altijd goed radar en ook schippers drinken alcohol of gebruiken drugs net als het andere verkeer..! Hoop de reder de kosten gaat betalen en niet de belastingbetaler weer