Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 105 km

Politie betrapt vroegtijdige vuurwerkafstekers

Toegevoegd: 29-12-2018, 02.29 uur
Politie betrapt vroegtijdige vuurwerkafstekers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdag in de Oosterschelderegio verschillende personen betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk.


's Middags werden in Oosterland twee minderjarige jongens betrapt. Zij werden doorverwezen naar Halt. In Zierikzee werd een 19-jarige man betrapt. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. 's Avonds betrapte de politie ook in Bruinisse twee minderjarige jongens die vuurwerk afstaken. In Kamperland werd één minderjarige jongen betrapt. Ook deze drie werden doorverwezen naar Halt.

“De Halt-straf is een korte en snelle aanpak waarbij Halt de jongere confronteert met zijn gedrag en de gevolgen daarvan. De jongere biedt excuus aan, vergoedt de schade en maakt specifieke leeropdrachten. Ouders zijn hierbij actief betrokken”, zo legt de politie uit.

Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan tussen 18.00 uur op 31 december en 02.00 uur op 1 januari. Sinds vrijdag mag wel weer vuurwerk worden gekocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Farce Majeur (30-12-2018 om 10:19)
een mooi voorbeeld van de politike hypocrisie, ze zijn er zo fel tegen, maar toch liever willen ze de belasting inkomsten, net als bij softdrug, tabak, drank enz enz enz. zoalng de staat er aan verdiend gaan ze er niet veel meer aan doen dan straffen die alleen hun winstmarges ophogen. dus koop nu maar een door het rijk goedgekeurde vuurpijlenstandaard want dat lost volgens den Haag het hele probleem op. dat de zware explosieven die de overheid liefkozend vuurwerk noemt helemaal niet in zo een standaard passen interesseert ze helemaal geen ene zier. Dit noemt de politiek adequaat handelen, en natuurlijk weer geld in de bodemloze graai schatkist maar feitelijk veranderd er helemaal NIETS !
Gilet Jaune (30-12-2018 om 09:03)
wie is er uiteindelijk verantwoordeliujk voor die minderjarigen ? soms dezelfde die hen zakgeld gaven om die troep te kopen ? waarom worden die niet verantwoordelijk gehouden als verantwoordelijke ? Gooi die ouders maar eens een paar dagen in de bak en laat ze ruimschoots een schadevergoeding betalen, wedden dat dat wel werkt ? zo lang politie en justitie dit blijven behandelen als kwajongensstreken is er geen enkele hoop op een afdoende aanpak. Het zoveelste teken dat wat ze in den Haag krakelen totaal geen uitvoering heeft in de werkelijkheid. Daarom moeten die oplichters afgezet. we zijn hun leugens en verlakerij zat !
Moeder (29-12-2018 om 20:57)
Tom Helgers helemaal mee eens. Wordt er zo gespannen van... Ieder jaar hetzelfde liedje, ik zeg: even streng straffen als in België.. We zijn toch één Europa?!
Olaf (29-12-2018 om 16:07)
Laat ze i.p.v. Halt de nacht op oud en nieuw meekijkenin het Oogziekenhuis.
zeeuw (29-12-2018 om 15:40)
ze zitten liever bij de verwarming dan op straat ze kunnen beter alle regels afschaffen
Mark (29-12-2018 om 14:11)
Ik hoor vuurwerk politie waar zijn jullie?
Cookie-instellingen beheren