Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 44 km

Schuurbranden blijken mee te vallen

Toegevoegd: 01-01-2019, 14.11 uur
Schuurbranden blijken mee te vallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer heeft vannacht na drie meldingen van schuurbranden opgeschaald naar middelbrand. Telkens bleek de situatie echter erg mee te vallen.


Een kwartier na middernacht werd gemeld dat een uitslaande brand woedde bij een boerderij aan de 's-Heerenhoeksedijk in 's-Heerenhoek. De vlammen bleken echter afkomstig van een kleine buitenbrand naast de schuur. Er werd één blusvoertuig ingezet om te blussen, de andere opgeroepen wagens konden al snel terugkeren naar de kazernes.

Vanuit Hoofdplaat kwam rond 01.30 uur een melding binnen van een uitslaande brand in een schuur achter een woning aan de Hoofdstraat. Toen de eerste brandweerwagen arriveerde, werd het nader bericht kleine brand gegeven. Hierop kon het tweede opgeroepen blusvoertuig terugkeren. Er kwam wel een kleine hoeveelheid asbest vrij. Er heeft een zeer geringe verspreiding plaatsgevonden.

Vanaf de 's-Heerenhoeksedijk kwam rond 03.20 uur opnieuw een brandmelding binnen, dit keer vanaf de zijde van Ovezande. Ook hier meldde het eerste ingezette voertuig dat sprake was van een kleine brand. Wel moesten twee personen worden nagekeken door de ambulancedienst omdat zij rook hadden ingedademd. De brandweer gaf al snel het sein 'brand meester'.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren