Veel boetes bij controle in Vlissingen

Toegevoegd: 06-01-2019, 17.58 uur

Veel boetes bij controle in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBUG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Koningsweg in Vlissingen en op de Koestraat in Middelburg verkeerscontroles gehouden. Vooral in Vlissingen werden veel bekeuringen uitgeschreven.

In Middelburg werd voornamelijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol bij bestuurders die de stad in gingen. In totaal zijn er 118 blaastesten uitgevoerd door agenten. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werd een bestuurder bekeurd vanwege een verlopen rijbewijs.

In Vlissingen namen de controlerende politiemensen ook een rollenbank mee naar de controlelocatie. Er zijn negen brom- en snorfietsen gecontroleerd op constructiesnelheid, maar geen van allen bleek een te hoge constructiesnelheid te hebben. Voor de rest werden er voor allerlei overtredingen bekeuringen uitgeschreven.

Twintig fietsers reden zonder licht, twee automobilisten hadden geen rijbewijs en vier konden het rijbewijs niet tonen aan de agenten. Eén bromfietser vond het nodig om een ‘wheelie’ te maken, daarvoor krijgt hij een bekeuring. Een bestuurder negeerde het stopteken dat hem gegeven was door de politie. Twee automobilisten negeerden een bord dat een verplichte rijrichting aangaf. Eén voerde mistverlichting terwijl dat niet nodig was en één bromfietser had onnodig veel verlichting op zijn brommer. Van één voertuig was de kentekenplaat niet leesbaar.

Ook werden er twee mensen bekeurd voor openbare dronkenschap, één persoon had een geopend flesje bier bij zich wat niet is toegestaan volgens de APV van de gemeente Vlissingen en tot slot werd een bekeuring uitgeschreven voor wildplassen. In totaal waren achttien agenten, tussen de meldingen door, gemoeid met de controles.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (7-1-2019 om 07:32)
weer een duidelijk voorbeeld dat we de politie niet kunnen missen gezien de fouten die nog steeds gecontroleerd moeten worden