Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Vrouw op strand aangevallen door honden

Toegevoegd: 22-01-2019, 18.52 uur
Vrouw op strand aangevallen door honden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Op het strand bij Zoutelande is maandagmiddag een inwoonster van de gemeente Veere gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden. Dat meldt de politie.


Volgens de politie vond het voorval rond 17.00 uur plaats ter hoogte van overgang Duinstraatje. De vrouw is gewond geraakt aan haar hand en haar hond heeft eveneens bijtwonden opgelopen. De vrouw heeft zich onder behandeling van de huisarts moeten stellen. Haar hond is nog onder behandeling van de dierenarts.

Volgens de politie waren de aanvallende honden vermoedelijk van een bull terrier-achtige soort. Ze hoorden waarschijnlijk bij een Belgische man en vrouw die wellicht in Zoutelande verblijven. De man was kaal en had donkere kleding aan. Van de vrouw is alleen bekend dat zij lang steil donker haar had.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zelf hondenbezitter (25-1-2019 om 12:17)
Wat een speculaties en uitweidingen. Als je met je hond naar buiten gaat weet je toch intussen wel dat je zulke situaties kan tegenkomen dat er interactie is met andere honden . Ik kan snappen dat mevrouw van strand wegrende zoals op andere site te lezen is...maar waar bleef haar bescherming naar de hond, dat blijkt wat minder. Is prima en begrip voor paniekreactie maar om dan nu zo'n steunbetuiging te willen zoeken op deze manier. Mevrouw had ook zelf ter plaatse gegevens kunnen uitwisselen met eigenaren van andere honden. Beetje paniek en hiervoor compensatie zoeken bij nader inzien lijkt me.
john (24-1-2019 om 14:03)
Een pitbull achtige hond wordt in vele gevallen aangeschaft door criminelen ,om zo hun bezittingen verkregen door oplichterij te verdedigen ,ook bij de Politie is dit bekent,die houden eigenaars van zulke honden extra in de gaten
Terneuzenaar (24-1-2019 om 10:19)
Anoniem; wat jij in dat ras honden ziet, zie ik in mensen. Een wezen met een bloederig of getraumatiseerd verleden laat generatie op generatie zien zich niet te kunnen aanpassen aan de normen en waarden die deze maatschappij hanteert. Sommige (honden) rassen voelen zich enkel gelijk met soortgenoten, doorfok en rassen menging maakt het er niet bepaald beter op, maar we worden verplicht het multi culti te accepteren.. het oude riedeltje is enkel een bagatlisering.. in bepaalde landen zijn de gevaarlijke rassen verplicht gemuilkorfd, laten we orde op zaken stellen! Terug naar orde van de dag.
P (23-1-2019 om 13:57)
@Popeye: wat dan? Wat denk je van je eigen kroost verdedigen met alle beschikbare middelen om handen, denk je dat de eigenaren dan ook weglopen alsof er niks aan de hand is als hun aanval hondjes zwaar gewond raken. Nee dit is wat de wet wilt en dit is wat dit soort lui willen, ik verdedig mijn dieren en kinderen bij elke aanval van buitenstaanders, elke poging tot van een buitenstaander is een aanslag op ons gezondheid en leven. Vul daar zelf lekker in wat je wilt met je politieke correctheid, genoeg is genoeg.
Popeye (23-1-2019 om 11:56)
@P: wat dan? Poppe: heel erg, hoop dat je hond t redt en jullie nog veel plezier hebben samen! Ook jammer dat zulke betreurenswaardige incidenten telkens weer worden aangegrepen om onzin te spuien over honden in t algemeen. Bijvoorbeeld omtrent aanlijnen. Of direct aangaande álle honden; dat doen we bij mensenfaal toch ook niet?! Hier duidelijk een baasfaal, nu alle bazen fout, of direct maar alle mensen? Onderschat de waarde van huisdieren voor de samenleving niet en scheer ze alstublieft niet over één kam met de penisvergroters van sommige beulen.
A (23-1-2019 om 11:53)
Ik hoorde dat er zondag al mensen waren gewaarschuwd die in Zoutelande liepen, mss weten die mensen waar dit stel zit, ik zag op internet dat het bericht al veel gedeeld is, is er al meer bekend, ik ben nl ook altijd bang dat zoiets gebeurd, hier lopopt ook zo’n hond, en die heeft ook al 4 x een andere hond gebeten, en kwam net ook weer los langs. Een nachtmerrie als dit gebeurd, deze hond is nl ook bekend bij de politie , maar daar wordt ook niks aangedaan. Hopelijk Annetta word er bij jou zeker schade vergoeding gegeven en hopelijk knapt je Labrador snel op en jezelf ook, sterkte met Mischa
Cookie-instellingen beheren