Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Vrouw op strand aangevallen door honden

Toegevoegd: 22-01-2019, 18.52 uur
Vrouw op strand aangevallen door honden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Op het strand bij Zoutelande is maandagmiddag een inwoonster van de gemeente Veere gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden. Dat meldt de politie.


Volgens de politie vond het voorval rond 17.00 uur plaats ter hoogte van overgang Duinstraatje. De vrouw is gewond geraakt aan haar hand en haar hond heeft eveneens bijtwonden opgelopen. De vrouw heeft zich onder behandeling van de huisarts moeten stellen. Haar hond is nog onder behandeling van de dierenarts.

Volgens de politie waren de aanvallende honden vermoedelijk van een bull terrier-achtige soort. Ze hoorden waarschijnlijk bij een Belgische man en vrouw die wellicht in Zoutelande verblijven. De man was kaal en had donkere kleding aan. Van de vrouw is alleen bekend dat zij lang steil donker haar had.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nn (22-1-2019 om 22:42)
dacht dat honden gelijnd moeten zijn. Laat de eigenaar maar alles betalen aan de vrouw.Beterschap ook voor de hond
Poppe (22-1-2019 om 22:34)
Even een correctie naar aanleiding van dit bericht. De honden hadden het voorzien op mijn hond. Mijn hond is verschrikkelijk verwond geraakt aan zijn nek, keel en oor. Zelf heb ik in het heetst van de strijd wel een bijt gehad, maar dat is niets vergeleken met de verwondingen van Mischa. Het was een loslopende roedel waarvan: 1 chocoladebruine hond, roepnaam Nina 1 wit met caramelkleurige vlekken 1 wit met donkere vlekken 1 van wie ik de kleur niet precies kan omschrijven. De vrouw had een lang en slank postuur en ze had halflang BLOND haar.
Popeye (22-1-2019 om 22:04)
Schandalig! Nog jammerder(der) weer koren op de hondenhaatmolen van Omroep Zeeland. Maar zet t aantal honden eens af tegen t aantal incidenten, dan staat de Neerlandsekuttekop daar een stuk gekleurder op!
P (22-1-2019 om 21:30)
Het mooie is dat dit soort honden zelfs in woonwijken mogen loslopen van hun baasjes, niet dat de baasjes, als jij je eigen hond oppakt of beschermd begrip tonen, nee dan beschuldigen ze jou van uitlokking. De wet en dienaren doen hier niks aan, dus rest er nog maar 1 ding tegen dit soort terreur...
Cookie-instellingen beheren